Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Trainingen

Je bent toch geen expert?

Neen, en dat hoeft ook niet. Elke gemotiveerde leerkracht kan met het Unplugged materiaal aan de slag. Hoeveel je weet over drugs is van ondergeschikt belang. Je moet vooral een gesprek op gang kunnen brengen, en daarvoor willen we je graag de tools aanreiken. Een training Unplugged geeft je de nodige kennis, durf en enthousiasme om ook écht aan de slag te gaan.

Een groot gedeelte van de trainingsdag bestaat uit het leren van vaardigheden, technieken en methodische tips om interactief te werken, meningen uit te wisselen en samen te werken in een veilig klimaat. Dit doen we door enkele Unplugged activiteiten samen te doen. We bieden activiteiten aan voor de 1e, 2e en 3e graad.

Aan elke trainingsdag wordt een follow-up gekoppeld. Enkele maanden na de traingsdag komen de deelnemers opnieuw samen tijdens een halve dag follow-up. Doel van deze dag is ervaringen uit te wisselen en samen eventuele drempels, maar ook succeservaringen te bespreken. Dit geeft de leerkracht extra inspiratie en energie om aan de slag te gaan en te blijven met Unplugged. 

Aanbod

 

1. Klikken doet kicken, over schermmisbruik 
2. Open training Unplugged (1e graad) 
3. Open aanbod Unplugged (1e en 2e graad)
4. Voorbereidende vorming op projectdag Uplugged (2e graad en 3e graad)
5. Begeleiding projectdag Unplugged voor BuSO en deeltijds onderwijs
6. Drugs en het (puber)brein (de invloed van tabak, alcohol, drugs en schermverslaving op onze tieners)
7. Cannabis, the wonder weed?

 

Meer informatie via preventie@desleutel.be of 09-231 57 48

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief