Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Activerend leren

Niet alleen met terreinwerk, ook in de klas kun je volop actief bezig zijn met aardrijkskunde. De leerwerkboeken van Topos zijn echte doe-boeken. Niet met ellenlange teksten gevolgd door enkele vraagjes, maar met actieve werkvormen en veel fotomateriaal.

Motiverende methode

Topos kiest voor leuke onderwerpen en aanknopingspunten met de leefwereld van de leerlingen. Zo wordt er bijvoorbeeld verwezen naar films zoals Interstellar. De vormgeving is fris, met veel fotomateriaal.

Handig concept

Topos is modulair opgebouwd. Dit geeft de leerkracht veel vrijheid om aan te vullen met eigen materiaal. De verschillende modules zijn verzameld in één uitscheurbaar leerwerkboek. Achteraan elke module vind je telkens de bijlagen. Topos is atlas-onafhankelijk.

Veel aandacht voor duurzaamheid

Doorheen de reeks besteden we veel aandacht aan thema’s als duurzaamheid, Fairtrade, de klimaatverandering … De boeken zijn gedrukt op gerecycleerd FSC-papier. Per verkocht boek gaat een bijdrage naar Ondernemers Zonder Grenzen. Zo steunt Topos herbebossingsprojecten in Burkina Faso.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief