Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Engels in het eerste jaar

In het gemeenschapsonderwijs krijgen leerlingen al langer Engels in het eerste jaar secundair. Vanaf volgend schooljaar krijgen ook katholieke scholen de vrijheid om een uur Engels in te plannen in het eerste jaar. 

Engels is alomtegenwoordig in onze samenleving, maar dat volstaat niet om een taal onder de knie te krijgen. Bovendien is de beginsituatie van de leerlingen in het eerste jaar erg verschillend. Daarom geeft het Katholiek Onderijs Vlaanderen scholen de mogelijkheid "om meer rekening te houden met de eigen schoolcontext en hun doelpubliek: de nabijheid van de Franse grens, de Brusselse Rand, de inrichting van CLIL, de culturele achtergrond van hun leerlingen …", zo lezen we op hun website

Nieuw: Shuffle voor het 1e jaar

Shuffle is de methode Engels van die Keure. Deze zomer verschijnt een uitgave specifiek voor het eerste jaar. Tegelijk met de aanpassingen aan de nieuwe eindtermen, wordt Shuffle ook in een nieuw jasje gestoken. Wat mag je verwachten? Met Shuffle leren de leerlingen doelgericht communiceren in het Engels, telkens in realistische contexten. Verder biedt Shuffle een frisse lay-out, leuke illustraties van huistekenaar Lectrr en een ruim online aanbod met ondersteunend materiaal. En uiteraard helemaal aangepast aan de nieuwe eindtermen!

BEKIJK EEN PROEFHOOFDSTUK »

Meer weten over de vernieuwing van Shuffle?

CONTACTEER JE ADVISEUR »

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief