Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Originele opdrachten

De originele opdrachten nemen alle leerlingen mee op sleeptouw.

Bijzondere rubrieken

In Shuffle This zijn er heel wat leuke rubrieken die in elke unit aan bod komen. De naam van de rubriek is een vlag die de lading écht dekt.

No-nonsense tekeningen

Lectrr is de huistekenaar van Shuffle This. Zijn originele no-nonsense tekenstijl spreken zowel de leerlingen van de 1e graad als van de 3e graad aan.

Communicatieve vaardigheden

Bij Shuffle This ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden. Je vindt de vijf vaardigheden (luisteren, lezen, spreken, gesprek, schrijven) overal terug, vaak in geïntegreerde oefeningen. Er zijn ook taaltaken die de verschillende vaardigheden combineren.

Authentiek materiaal

We kiezen bewust voor zoveel mogelijk authentiek materiaal, telkens met de leerlingen in het achterhoofd. Een filmpje uit Britain’s Got Talent, een fragment uit een tof jeugdboek (The Curious Incident of the Dog in the Night Time), een thema dat hen aanspreekt, …

Frisse lay-out

De lay-out is fris en niet overladen. Shuffle This is een kleurrijke methode, maar met voldoende witruimte. De leerlingen noteren de oplossingen steeds naast of onder de oefening, waardoor ze die later opnieuw kunnen maken. De kaders zijn overzichtelijk, de structuur is duidelijk.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief