Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Sherpa

Deze leermethode maatschappelijke vorming is er voor de 1e graad B-stroom.

Sherpa staat voor:

  • Motivatie
    We kiezen voor thema’s die jongeren boeien, voor leuke opdrachten met veel variatie en voor een sprankelende lay-out. Zo boeit Sherpa je leerlingen moeiteloos.
  • Variatie
    Les- en werkmomenten wisselen elkaar voortdurend af. We hanteren heel wat verschillende werkvormen: groepswerk, partnerwerk en begeleid zelfstandig werk, maar ook hoekenwerk en contractwerk. Ook de opdrachten zelf zijn erg uiteenlopend. Zo vind je in elk thema een aantal internetopdrachten. Er is ruimte voor projectgericht werken, waarbij leerlingen leren organiseren en plannen.
  • Zelfstandigheid
    De leerlingen ontdekken en verwerken zelf de leerstof. Duidelijke pictogrammen wijzen hen daarbij de weg. Daarnaast laten we de leerlingen ook vaak zelf hun werk evalueren.

Nieuws

Maatregelen in functie van de leerkracht

Gratis aanbod voor basis- en secundair onderwijs

Wij treffen heel wat extra maatregelen om de leerkrachten en leerlingen te blijven ondersteunen tijdens deze coronacrisis. We informeren je over al onze extra inspanningen via www.onderwijsdoetertoe.be

Sherpa | Nieuwe eindtermen

Hoe zal Sherpa aansluiten bij de nieuwe eindtermen?

1 september 2019 gaan we in het eerste middelbaar met de nieuwe eindtermen en leerplannen aan de slag. Onze methode Sherpa wordt volledig geconcordeerd op basis van de nieuwe eindtermen. Dat wil zeggen dat we een nieuwe doelenlijst maken bij het bestaande materiaal. 

MEER OVER DE NIEUWE EINDTERMEN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief