Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Download gratis het Vree Mediawijs-boekje

In mei 2022 werd het onderzoeksrapport gepubliceerd van Apestaartjaren, een tweejaarlijks onderzoek naar de digitale leefwereld van kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. Daaruit bleek dat er best nog wat werk is op vlak van mediawijsheid. Daarom hebben we een boekje samengesteld met inspiratie om het thema in je lessen te integreren. Het Vree Mediawijs-boekje bevat verschillende topics gelinkt aan mediawijsheid, zo kunnen jij en je collega's er in meerdere vakken mee aan de slag gaan.

Vree Mediawijs!

Hoe kun je mediawijsheid in je lessen integreren? Het Vree Mediawijs-boekje helpt je op weg! Verschillende thema's als netiquette, cyberpesten, privacy en nog veel meer komen aan bod in de methodes Audace, BOON, Crisp, Enter en Hub. De wiskundemethodes Max-wiskunde, Nando en VBTL leren je leerlingen dan weer hoe ze data correct interpreteren. In deze bundel kun je bekijken hoe we rond die thema's werken.

Het onderzoek van Apestaartjaren toont bovendien aan dat de meerderheid van de jongeren niet weet hoe ze een programmeertaal moeten gebruiken. Daar bieden de methodes Enter, Nando en VBTL een antwoord op!

Benieuwd? Download het boekje hier!

Registreer je via onderstaand formulier en ontvang het boekje in je mailbox. Verschijnt het formulier niet? Klik hier of probeer het met een andere browser.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief