Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zap | Methode beeld

De taal van beelden

Vanaf onze kindertijd uiten we onszelf via beelden, spontaan en zorgeloos. Tekeningen geven gestalte aan wat binnen ons leeft, in interactie met wat we rondom ons zien en ervaren. Vaak wordt het beeld beoordeeld door mensen in onze omgeving. Zodra we daar bewust van worden, hebben we de neiging te denken dat we het niet goed kunnen en besluiten we ermee te stoppen. Dat is jammer.

Met Zap, onze nieuwe methode beeld, roepen we dat een halt toe. Talent is absoluut geen vereiste om je te uiten via beelden, het gaat om motivatie. Omdat je met beelden veel bereikt, is het een boeiende taal. Want ze zeggen vaak veel meer dan woorden.

Zap wil jongeren oog geven voor de kunstzinnige en culturele diversiteit, en hen hun eigen mogelijkheden laten verkennen.

Multidisciplinair

De methode is opgebouwd uit magazines en is bedoeld voor scholen die muzische vorming multidisciplinair aanbrengen. In totaal zijn er drie magazines voor de eerste graad, waarbij elk van de magazines thematisch is opgebouwd. Je kiest zelf welke magazines je in welk jaar geeft.

Alle opdrachten in de themanummers steunen op de pijlers beschouwen, creëren en evalueren. Vanuit de maatschappelijke en culturele omgeving gaan leerlingen in dialoog met zichzelf, de anderen en de wereld. 

Beeldexpressie wordt gedragen door:

  • plastisch te verwerken beeldelementen (bouwstenen zoals compositie, vormgeving, volumeweergave, kleurverwerking …)
  • technische aspecten (problemen eigen aan het gebruikte materiaal, vb. oliepastel of houtskooltechnieken, kleitechnieken …)

Planning

Vanaf schooljaar 2020 - 2021 kun je met Zap aan de slag in de eerste graad.

Op de hoogte blijven over Zap?
 

REGISTREER JE HIER »

 

Zap Cover

Zap Cover

Zap Cover


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief