Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontdek onze nieuwe methode Frans voor het secundair onderwijs!

De modernisering van het secundair onderwijs draait op volle toeren. Ook bij die Keure stomen we alles klaar om in de 1e graad aan de slag te gaan met de nieuwe eindtermen en leerplannen. Daarom ontwikkelen we een nieuwe methode Frans: Audace. Het eerste jaar verschijnt in de zomer van 2019.

L'avenir sourit aux audacieux

Om een vreemde taal te leren heb je een portie lef nodig. Heel wat mensen aarzelen om in het Frans te communiceren uit schrik om fouten te maken of om iets niet te begrijpen. Daarom hebben we de nieuwe methode Audace genoemd. De naam zegt het zelf: Audace daagt je leerlingen uit om te durven. Om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Frans.

Tekst centraal

Audace is modulair opgebouwd. Elke module focust op één specifieke tekstsoort. Vanuit de tekstsoort zoomen we in op de verschillende vaardigheden en brengen we de woordenschat en grammatica aan. Per leerjaar voorziet Audace een 7-tal modules. Elke module bestaat uit een werkkatern met het klassikale materiaal en een uitgebreid digitaal aanbod op POLPO.

Transfer

Audace sluit elke module af met een transferopdracht. Deze functionele communicatieve opdracht vormt de synthese van alles wat in de module geleerd is en daagt de leerlingen uit om dit ook toe te passen in nieuwe contexten (transfer). Doordat de leerlingen een betekenisvolle taak maken, met doel en ontvanger, koppelen ze nog eens bewust terug naar het communicatiemodel.

Spiraalaanpak

De modules bouwen telkens verder op de eerder verworven kennis en vaardigheden. Dankzij deze spiraalaanpak herhalen de leerlingen automatisch de leerstof en kan de leerkracht ook vroeger evalueren, remediëren en differentiëren.

Infosessie

Ben je leerkracht Frans en geef je les in de 1e graad? Zet dan zeker onze infosessie in je agenda!

MEER INFO »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief