Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontdek de naam van onze nieuwe methode!

Mens & Samenleving is een volledig nieuw vakgebied in de scholen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het vak brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap … Een nieuw vak, een nieuwe uitdaging, een nieuwe methode. 

Vorige maand vroegen we jou om inspiratie voor een naam. Allen heel erg bedankt voor de leuke ideeën! We selecteerden vijf winnaars. Zij ontvangen binnenkort het boek 'Alles met mate(n) - over sociale media en jongeren'. Proficiat!

Carla Vertongen | Katleen Arnauts | Stephanie Vanneste | Astrid Claes | Evelien Degros

Methode vindt naam!

We kozen voor de naam Hub.

Hub is een Engels woord dat letterlijk ‘naaf’ betekent: het middenstuk van een wiel waar de spaken samenkomen. Figuurlijk gebruik je het als middelpunt, centrum: ‘the hub of the universe’ bijvoorbeeld.

Het woord hub kreeg ook al een plaats in onze Van Dale. In de luchtvaart bijvoorbeeld is een hub een knooppunt, een overstapluchthaven. Of in de computerwereld: het centraal aansluitpunt waar verschillende apparaten samenkomen.

Aan de hand van onze methode Hub ontdekken de leerlingen de samenleving vanuit hun eigen ik. Die ‘ik’ is als een hub die ons verbindt met de wereld. Want een hub krijgt pas betekenis doordat hij in contact staat met de buitenwereld.

Met onze methode krijgen leerlingen, vanuit hun eigen hub, inzicht in de wereld waarmee ze verbonden zijn. Ze verbreden hun kijk op de wereld en groeien uit tot volwassenen die sterk in hun schoenen staan. 

Kom je graag meer te weten over Hub? Schrijf je in voor het webinar op donderdag 25 april om 19u30.

SCHRIJF JE IN » 

 

hub

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief