Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Heb jij al van ‘SmartPool’ gehoord?

Onze noorderburen zijn laaiend enthousiast over SmartPool: een mobiele pooltafel die je in de les wiskunde gebruikt om poolen en wiskunde te combineren. Ideaal om het nuttige aan het aangename te koppelen!

De fervente poolspelers onder ons wisten het al langer: poolen en wiskunde gaan hand in hand. Om te beginnen, plaats je de gekleurde ballen in een driehoek. Vervolgens probeer je met de witte bal de gekleurde in de gaten te stoten. Daarom is het belangrijk om in te schatten via welke hoek je de bal in het gat krijgt. En hoe doe je dat? Aan de hand van hoekberekeningen. Maar ook de chaos- en de botsingstheorie komen tijdens het poolen aan bod. En laten we de rotatie, terugkaatsing en vaart van de bal vooral niet vergeten.

SmartPool is dus een handig hulpmiddel om lastige vraagstukken in wiskunde visueel, eenvoudig en praktijkgericht uit te leggen aan de leerlingen. Zo wordt wiskunde meteen een pak leuker en toegankelijker. Maar het originele initiatief komt ook buiten het klaslokaal helemaal tot leven in een heuse scholencompetitie. Op die manier worden ook de competitieve skills van de leerlingen getraind!

Hoop jij stiekem ook dat deze educatieve trend overwaait naar ons land?

SmartPoolFoto: www.smartpool.nl

SmartPool Boekjes | wiskundeFoto: www.smartpool.nl


Nando doet mee!

In Nando, onze methode wiskunde voor het secundair onderwijs, vind je alvast een leuk vraagstuk dat gebaseerd is op een pooltafel. 

Nando | vraagstuk pooltafel

Meer weten over SmartPool? 

In dit artikel van NOS lees je alles over SmartPool. Bekijk ook de reportage:

NAAR HET ARTIKEL »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief