Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wat is dat feestje? Pi is dat feestje!

pidag_feestje

 

Wiskundeliefhebbers hebben het sowieso al in hun agenda staan, maar voor wie het nog niet wist: op zaterdag 14 maart is het pi-dag! Logisch, want deze dag toont op de Angelsaksische schrijfwijze (3/14) de eerste drie cijfers van de benadering voor de wiskundige contstante π 3,14.

Wiskundigen vieren wereldwijd hun onmisbare getal voor de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. En ook wie geen fan is van wiskunde, heeft reden genoeg om op 14 maart dankbaar te zijn voor het getal π. Alles wat cirkelvormig is, heeft namelijk zijn bestaan aan pi te danken:

 

  • de retro knikkers op de speelplaats
  • de banden van je gloednieuwe fiets of auto
  • de voet-/volley-/hand-/basket-/tennis-/kracht-/korf-/vuist-/bowlingbal waarmee je je wekelijks uitleeft tijdens je favoriete sport ⚽
  • de draaimolen op de kermis en de vliegende stoeltjes in pretparken 🎡
  • traditionele zelfgemaakte koekjes 🍪
  • ons eigen lichaam: van onze ogen tot ons DNA

 

Reden genoeg voor een feestje dus! En dat op een originele pi-manier. Trek je leukste nerdy π-T-shirt aan, trakteer je jezelf en je leerlingen op pizza of pie (zoals het de traditie is in Engelstalige landen), plan de pauze of speeltijd eens om veertien na drie, ga 3,14 km joggen of fietsen en speel of luister even piano. En als je 's avonds echt niet aan die volgende aflevering op Netflix kan weerstaan: gun jezelf nog die 3,14 minuutjes nieuwe aflevering voor je écht gaat slapen.

 

pidag_pie

 

Wiskunde is dus niet alleen heel waardevol en onmisbaar, maar ook leuk! En die boodschap wil je je leerlingen natuurlijk in elke wiskundeles meegeven. Met onze wiskundemethode Nando benadruk je die waardevolle rol die wiskunde in ons leven speelt op vernieuwende en motiverende manier.

Benieuwd naar Nando of naar onze andere methodes wiskunde voor het secundair onderwijs? Ontdek ze hieronder:

 

Nando biedt vernieuwend en motiverend wiskundeonderwijs aan met een sterke focus op differentiatie. Nando is een wiskundemethode met pit.

 

 

Van Basis tot Limiet (VBTL) is een totaalmethode wiskunde voor het secundair onderwijs. VBTL is er voor de 1e graad A-stroom en 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. VBTL is al jaar en dag dé referentie in wiskundeonderwijs in Vlaanderen. Het is een kwaliteitsvolle methode met sterke handboeken en een ruim aanbod aan randproducten. VBTL laat verschillende onderwijsstijlen en didactische aanpakken toe en stelt de expertise van de leerkracht centraal.

 

 

 

Max is een nieuwe methode wiskunde voor de B-stroom en is de opvolger van Op Mij Kun Je Rekenen. Max brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten. Zo ontdekken de leerlingen de samenhang en wisselwerking tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven. Daarnaast schenken we consequent aandacht aan probleemoplossend denken.

 

 


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief