Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Hoe zal Nando aansluiten bij de nieuwe eindtermen?

1 september 2019 gaan we in het eerste middelbaar met de nieuwe eindtermen en leerplannen aan de slag. Onze methode Nando krijgt daarom een update en wordt volledig aangepast op basis van de nieuwe eindtermen.

Door het unieke concept sluit Nando vandaag al nauw aan bij de nieuwe eindtermen. Om de methode er echter helemaal op af te stemmen, voorzien we een herwerking van de 1e graad. De vernieuwde uitgaven zijn geschikt voor alle onderwijsnetten, er zijn dus geen aparte uitgaven meer voor het GO! en het katholiek onderwijs. Inhoudelijk worden enkele extra accenten gelegd.

Probleemoplossend denken
We leren verschillende methodes aan om vraagstukken op te lossen. In de consolidatiemodules vind je per niveau (1, 3 en 5 pepers) telkens twee open problemen. Leerlingen denken zelf na welke leerstof ze moeten aanwenden om het probleem op te lossen.

Interactie met de samenleving
Waar mogelijk leggen we aan de hand van concrete voorbeelden en opdrachten de link met wetenschap, economie, maatschappij, cultuur, techniek, … Daarnaast vind je in elke consolidatiemodule de rubriek ‘wiskunde in …’. De leerlingen ontdekken zo zelf de relevantie en het belang van wiskunde.

Computationeel denken
We trekken resoluut de kaart van ICT. Zo zijn er verschillende oefeningen waarin  internetgebruik, rekenblad, computationeel denken … aan bod komt. Scholen die kiezen voor een geïntegreerde aanpak van ICT hebben dus meteen kant en klaar materiaal om aan de slag te gaan.

Trapsgewijze opbouw
Nando bouwt de leerstof trapsgewijs op zodat niet alle moeilijkheden geconcentreerd aangeboden worden. Rekenen met gehele getallen komt al vroeger aan bod. Symbolen en abstractie voeren we geleidelijk in en implicatie en equivalentie bespreken we al in de eerste module. Data en onzekerheid nemen we op in beide leerjaren van de eerste graad.

BEKIJK ENKELE MODULES » 

Meer info? 

Contacteer je educatief adviseur voor een presentatie bij jou op school.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief