Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De nieuwe eindtermen wiskunde

De start van een nieuw schooljaar is altijd spannend, maar 1 september 2019 zal de spanning nog meer te snijden zijn. Dan starten de eerstejaars met de nieuwe eindtermen van het hervormde secundair onderwijs.

Een vernieuwing in de eindtermen voor wiskunde is dat er bijvoorbeeld aandacht besteed wordt aan abstract denken, statistiek en probleemoplossend denken.

De nieuwe eindtermen worden vermoedelijk deze zomer door het parlement goedgekeurd. Als uitgeverij volgen wij alle ontwikkelingen op de voet. We houden ons klaar om onze methodes, daar waar nodig, bij te sturen. We merken wel dat onze methodes op heel wat vlakken nu al aansluiten bij de nieuwe tendensen.

Probleemoplossend denken en statistiek in Nando

Onze nieuwe wiskundemethode Nando bijvoorbeeld, besteedt twee volledige modules aan probleemoplossend denken in het eerste jaar. In het tweede jaar is er een module probleemoplossend denken en voor het GO! ook al een module statistiek.

Nando 1

Probleemoplossend denken 1 (GO!) 

Probleemoplossend denken 2 (KathOndVla)


Nando 2

Statistiek (GO!)

Probleemoplossend denken (KathOndVla)


Oplossingsmethodes in VBTL

Ook in VBTL komt probleemoplossend denken in de eerste graad aan bod, in de vorm van een hoofdstuk ‘oplossingsmethodes’. Enkele voorbeeldjes! 

VBTL 1 (KathOndVla) 

VBTL 2 (GO!) 


Volg onze voorbereiding op de nieuwe eindtermen op de voet!

Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Facebook of houd onze website in de gaten. 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief