Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Semaine de la Langue française et de la Francophonie

Het Frans wordt vaak de taal van de liefde genoemd. Maar er voelen ook heel wat mensen een onvoorwaardelijke liefde voor de Franse taal. Wist je dat er zelfs jaarlijks een week aan de Franse taal en francofonie gewijd wordt?

Van 12 tot 20 maart 2022 is het de 27e editie van de Semaine de la langue française et de la Francophonie. Dit jaar is het thema “Ҫa (d)étonne”, waarmee de organisatie duidelijk wil maken dat je met bepaalde woorden verwondering kunt wekken en vooral: dat je je met taal kunt amuseren. Via activiteiten die aansluiten bij hun leefwereld maak je de Franse taal toegankelijk voor al je leerlingen.

Onze tips voor la Semaine de la langue française et de la Francophonie

Muziek 🎵

Een van de beste manieren om buiten het klaslokaal bezig te zijn met taal is muziek beluisteren. Uit eigen land zijn Angèle en Stromae hot. Kies je een nummer van hen, dan wek je ongetwijfeld de interesse van je leerlingen. Maar onze zuiderburen hebben ook een rijk arsenaal aan populaire artiesten. Denk aan Indila, Christine and the Queens en GIMS. En de Canadese Céline Dion mag uiteraard niet op het lijstje ontbreken. 😉

Series 📺

Tv-kijken mét een educatieve insteek, hoe mooi kan het zijn? De topserie Lupin moeten je leerlingen zeker gezien hebben. Het verhaal? Assane Diop (gespeeld door Omar Sy) is een ‘gentleman-dief’ die zijn vader wil wreken. Hij gaat daarbij op dezelfde manier te werk als zijn held, de fictieve dief Arsène Lupin. Suspense garanti !

MEER TIPS VOOR FRANSE SERIES »

Handen uit de mouwen ⛵

Ook al knutselend kun je met de Franse taal aan de slag gaan. Op de website van La langue française en fête download je gratis een leuke activiteit, waarbij je een origamibootje maakt met verschillende poëzie-opdrachten.

Frans met Max-Frans en Audace

Max-Frans is onze nieuwe methode Frans voor de B-stroom en A-finaliteit en sluit volledig aan op de nieuwe eindtermen. De methode wil, naast het behalen van de eindtermen en leerplandoelen, de leerlingen het plezier bijbrengen van communiceren in een vreemde taal. Dat gebeurt door de leerlingen onmiddellijk inzetbare woordenschat aan te reiken en gebruik te maken van fris, authentiek en creatief tekstmateriaal.

LEES MEER »

Audace is onze methode Frans voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad D- en D&A-finaliteit. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen. Om een vreemde taal te leren heb je een portie lef nodig. Heel wat mensen aarzelen om in het Frans te communiceren uit schrik om fouten te maken of om iets niet te begrijpen. Daarom hebben we de nieuwe methode Audace genoemd. De naam zegt het zelf: Audace daagt je leerlingen uit om te durven. Om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Frans.

LEES MEER »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief