Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voor leerkrachten

Facultatief materiaal

visuelle grammatik logo

Duitse grammatica is een samenspel van männlich, weiblich, sächlich, verbuigen, vervoegen, naamvallen, Klammerkonstruktionen en nog veel meer. Grammaticale kennis is fundamenteel, maar kan ook visueel zijn! Dat bewijzen we met de deze beeldgrammatica: een mooi naslagwerk waar je graag naar teruggrijpt en die je kunt inzetten bij de methode Krass.

Visuelle Grammatik richt zich zowel tot studenten hoger onderwijs die Duits als vreemde taal hebben in hun studieprogramma, als tot leerlingen van het secundair onderwijs die een talige richting volgen en dus Duits als vreemde taal hebben. Bij het aanleren van grammaticale concepten behalen leerlingen en studenten meer leerrendement als die concepten visueel worden voorgesteld. Aan de hand van foto’s en Tipps und Tricks bieden we met de Visuelle Grammatik een beknopt, maar solide hulpmiddel aan waarmee leerlingen en studenten zich vlot de Duitse grammatica eigen maken. De visuele voorstellingen doorheen het boek helpen om abstracte onderwerpen spelenderwijs aan te brengen.

De Visuelle Grammatik vormt dus een praktisch naslagwerk voor leerkrachten Duits en is inzetbaar in:
• de 2e en 3e graad in het secundair onderwijs
• 
avondonderwijs
• 
hoger onderwijs met Deutsch als Fremdsprache (DAF)

Webinar

Bekijk de digitale infosessie over deze Duitse beeldgrammatica, in het Nederlands of in het Duits. 👇

Nederlandse presentatie

Deutsche Präsentation

 

Een kijk in de Visuelle Grammatik

Hieronder blader je door enkele voorbeeldpagina's van de Visuelle Grammatik. Dit is slechts een deel van de volledige uitgave, die ganze visuelle Grammatik sieht natürlich noch krasser aus 😉

BESTELLEN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief