Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Win een boek over archeologie van de Eerste Wereldoorlog

Janus trakteert! Ben jij leerkracht geschiedenis? Dan hebben we goed nieuws voor je: we geven tien exemplaren van het boek Sporen van oorlog – Archeologie van de Eerste Wereldoorlog weg. De bodemvondsten in het boek helpen je leerlingen om zich het dagelijkse leven aan het front visueel voor te stellen. Een volledig andere aanpak om de problematiek van de oorlog te bespreken in de klas. 

Sporen van oorlog

Sporen van oorlog

Sporen van oorlog


Sporen van oorlog – Archeologie van de Eerste Wereldoorlog

Dit boek, uitgegeven door Hannibal Books, brengt inzichten en resultaten van ruim tien jaar archeologie van de Eerste Wereldoorlog in België samen. In heldere tekstbijdragen wordt ingegaan op talrijke spectaculaire bodemvondsten die het resultaat zijn van meer dan 150 opgravingen in de frontregio en van het gebruik van nieuwe technologieën. Deze materiële overblijfselen uit militaire kampen, hospitalen en loopgraven tonen het dagelijkse leven aan het front en vertellen ook het persoonlijke verhaal van gesneuvelde soldaten en paarden. Rijk geïllustreerd met archiefmateriaal, foto’s van opgegraven objecten en verduidelijkende overzichtskaarten en luchtfoto’s. 

Waag je kans en win

Wil jij het boek toevoegen aan je educatieve collectie? Registreer je dan via onderstaand formulier en beantwoord de wedstrijdvraag. Tip: snuister eens rond op de site van Janus voor het antwoord 🧐.
Deelnemen kan t.e.m. 13 december 2020. Veel succes! 🍀 

Ontdek Janus

Onze geschiedenismethode Janus achterhaalt denkpatronen en levenswijzen van vroeger en koppelt terug naar vandaag en morgen. Dat doen we op een activerende manier. We gaan verder dan vraagjes oplossen bij teksten en tabellen door de leerlingen geschiedenis echt te laten beleven

MEER OVER DE DIDACTIEK »

BLADER DOOR DOOR DE LEERBOEKEN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief