Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Vraag jouw gratis set historische kaarten aan!

Naar welke historische periode wil jij wel eens teruggekatapulteerd worden? Vraag jouw gratis set posters aan en ontdek de gebieden waar de Kelten, de Romeinen en de Grieken geleefd hebben, hoe de eerste mens zich verspreidde en nog veel meer. 

In de geschiedenisles gaan we op zoek naar antwoorden op historische vragen. Een historische vraag speelt zich af op een historische plaats in het verleden en in een bepaald domein. Maar hoe vinden we het antwoord op die vragen? Een historische kaart is een van de geschreven bronnen die ons daarbij kunnen helpen. We selecteerden vier historische kaarten uit onze methode Janus en voegen daarbij het Janusje-van-alles, een werkinstrument voor je leerlingen om bronnen vlot te analyseren. We schenken deze set graag aan 500 enthousiaste geschiedenisleerkrachten.

Scoor je set hieronder! 👇

Janus historische kaarten

Registreer je hier en ontvang 5 gratis posters

Geschiedenis beleven met Janus

Een troef van Janus is dat de methode je leerlingen een historisch referentiekader leert opbouwen en hen het onderscheid en de samenhang toont tussen de vier maatschappelijke contexten (de vroegere domeinen). We achterhalen denkpatronen en levenswijzen van vroeger én koppelen terug naar vandaag en morgen. En dat op een activerende manier: met Janus beleef je geschiedenis.

BENIEUWD? BLADER DOOR DE METHODE »

Heb je vragen of wil je graag een voorstelling krijgen over Janus bij jou op school? Neem dan contact op met de educatief adviseur van jouw regio.

CONTACT »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief