Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Een brede kijk op de wereld 

Isaac-techniek wi lin de eerste plaats jongeren op een methodische wijze betrouwbare technisch-wetenschappelijke kennis bijbrengen. Leerlingen leren technologische verwezenlijking vatten aan de hand van technisch-wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen ze een rationele geest om zich technisch-wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.


Verwondering is de motor van deze methode om technische systemen en processen te beschrijven en te verklaren. Vanuit een steeds veranderende maatschappij leren leerlingen technische systemen op een verantwoorde manier te hanteren, realiseren, modificeren of ontwikkelen. Dankzij deze technisch-wetenschappelijke vaardigheden krijgen leerlingen de kans om te groeien in autonomie en verbondenheid.

Modulair pakket

De methode bestaat uit zeven thematische modules en is opgebouwd volgens het Diabolo-principe. Elke module vertrekt vanuit een vraag en werkt toe naar een transferopdracht. De voorbereiding op deze opdracht gebeurt tijdens de instructieweken, waarin de leerlingen de leerstof verwerven en verwerken via impressie en inoefening. De transferopdracht vormt de synthese van de te bereiken doelen van de methode.

MEER OVER DIABOLO »

IT

IT is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de methode maar ook niet onmisbaar. Isaac-techniek houdt zo rekening met de uiteenlopende IT-mogelijkheden in scholen. Op ons platform POLPO stellen we een waaier aan IT-content en -tools ter beschikking, maar ook zonder de IT-ondersteuning behaal je de leerplandoelen. 

Voor wie? 

Isaac-techniek is onze methode techniek voor scholen die het vak techniek in de eerste graad A-stroom als apart vak of multidisciplinair aanbieden. Isaac-techniek is een apart verkrijgbaar onderdeel van onze geïntegreerde methode natuur, ruimte en techniek: Isaac-nrt.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief