Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Een brede kijk op de wereld 

Isaac-natuurwetenschappen wil jongeren in de eerste plaats betrouwbare feitelijke kennis bijbrengen op een methodische wijze. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van natuurwetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijke te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.

Verwondering is een belangrijke motor om natuurlijke verschijnselen op een wetenschappelijke manier te beschrijven en te verklaren. 

Modulair pakket

De methode bestaat uit zeven thematische modules en is opgebouwd volgens het Diabolo-principe. Elke module vertrekt vanuit een vraag en werkt toe naar een transferopdracht. De voorbereiding op deze op deze opdracht gebeurt tijdens de instructieweken, waarin de leerlingen de leerstof verwerven en verwerken via impressie en inoefening. De transferopdracht vormt de synthese van de te bereiken doelen van de methode.

MEER OVER DIABOLO »

IT

IT is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de methode maar ook niet onmisbaar. Isaac-natuurwetenschappen houdt zo rekening met de uiteenlopende IT-mogelijkheden in scholen. Op ons platform POLPO stellen we een waaier aan IT-content en -tools ter beschikking, maar ook zonder de IT-ondersteuning behaal je de leerplandoelen. 

Voor wie? 

Isaac-natuurwetenschappen is onze methode natuurwetenschappen voor scholen die het vak natuurwetenschappen in de eerste graad A-stroom als apart vak of multidisciplinair aanbieden. Deze methode is een apart verkrijgbaar onderdeel van onze geïntegreerde methode natuur, ruimte en techniek: Isaac-nrt.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief