Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Een fysische kijk op de wereld

Met Isaac-fysica verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.

Krachtlijnen

Isaac-fysica kenmerkt zich door zijn coherente leerlijn en verticale samenhang. Toepassingsgerichte oefeningen worden in drie verschillende oefenniveau’s aangeboden. De methode staat voor doordachte inhoud en een sterke didactische benadering. De vele concrete voorbeelden uit de hedendaagse leefwereld en duidelijke structuur zorgen mee voor een gemotiveerd en efficiënt leerproces.

De rol van digitaal materiaal

IT is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de methode maar ook niet onmisbaar. Isaac-fysica houdt zo rekening met de uiteenlopende IT-mogelijkheden in scholen. Op ons platform POLPO stellen we een waaier aan IT-content en -tools ter beschikking, maar ook zonder de IT-ondersteuning behaal je de leerplandoelen. 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief