Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Krachtlijnen

Isaac-fysica is de opvolger van de methode InterActie en kenmerkt zich door zijn sterke didactische aanpak en cursorische leerlijn. Isaac-fysica is geschreven op basis van de nieuwe eindtermen/leerplannen en brengt betrouwbare feitelijke kennis aan. De methode zet wetenschappelijke concepten in om een fysische werkelijkheid te vatten en wekt verwondering op. De vele concrete voorbeelden uit de hedendaagse leefwereld en een duidelijke structuur zorgen mee voor een gemotiveerd en efficiënt leerproces.

Planning

Isaac-Fysica 3 verschijnt in de zomer van 2021.

IT

IT is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de methode maar ook niet onmisbaar. Isaac-fysica houdt zo rekening met de uiteenlopende IT-mogelijkheden in scholen. Op ons platform POLPO stellen we een waaier aan IT-content en -tools ter beschikking, maar ook zonder de IT-ondersteuning behaal je de leerplandoelen. 

Voor wie? 

Isaac-fysica is bestemd voor studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit. De methode voorziet drie versies: 

  • voor richtingen met 1 uur fysica
  • voor richtingen met 2 uur fysica
  • voor richtingen met 3 uur fysica

De uitgave zal beschikbaar zijn als leerwerkboek (modulair). Beide zijn opgebouwd volgens het Diabolo-principe. De methode vertrekt vanuit een vraag en werkt toe naar een transferopdracht. De voorbereiding op deze opdracht gebeurt tijdens de instructieweken, waarin de leerlingen de leerstof verwerven en verwerken via impressie en inoefening. De transferopdracht vormt de synthese van de te bereiken doelen van de methode.

MEER OVER DIABOLO »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief