Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Een fysische kijk op de wereld

Met Isaac-fysica verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.

Modulair pakket

De methode is opgebouwd volgens het Diabolo-principe. Elke module vertrekt vanuit een vraag en werkt toe naar een transferopdracht. De voorbereiding op deze opdracht gebeurt tijdens de instructieweken, waarin de leerlingen de leerstof verwerven en verwerken via impressie en inoefening. De transferopdracht vormt de synthese van de te bereiken doelen van de methode. 

MEER OVER DIABOLO »

IT

IT is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de methode, maar ook niet onmisbaar. Isaac-fysica houdt zo rekening met de uiteenlopende IT-mogelijkheden in scholen. Op ons platform POLPO stellen we een waaier aan IT-content en -tools ter beschikking, maar ook zonder de IT-ondersteuning behaal je de leerplandoelen.

Voor wie?

Isaac-fysica is bestemd voor alle studierichtingen uit de D-finaliteit. De modules verschijnen telkens in drie versies: 1 uur, 2 uur en 3 uur fysica. Voor de 2e graad is Isaac-fysica 3 beschikbaar, Isaac-fysica 4 verschijnt in de zomer van 2022. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief