Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Wetenschappelijk doordachte inhoud

Doorheen de reeks gebruiken we een eenduidige manier van formuleren. Dit herhalend patroon helpt de leerlingen om de leerstof te verwerken en te structureren.

Talloze differentiatie- en remediëringsmogelijkheden

Elk boek bevat een ruim aanbod aan oefeningen. Hierdoor kun je op een efficiënte manier differentiëren en/of remediëren. De oefeningen zijn verdeeld in twee reeksen:

  • Reeks 1: eenvoudige oefeningen in volgorde van de leerstof
  • Reeks 2: moeilijkere opgaven in willekeurige volgorde

Bij elk boek vind je een gegevenskaart met de tabellen en waarden die de leerlingen dat jaar nodig hebben. Het is een uitstekend hulpmiddel wanneer zij zelfstandig oefenen.

Een coherente leerlijn

Interactie staat garant voor een duidelijke verticale leerlijn, zowel in kennis als in vaardigheden (onderzoekscompetenties, probleemoplossende vaardigheden …).

Onze methode Spectrum WW in wetenschappelijk werk voor het tweede jaar vormt de ideale startbasis voor de lessen fysica in de tweede graad.

Modules in de derde graad

Het nieuwe leerplan verwacht dat fysicaleerkrachten in het aso minstens één module in het vijfde jaar en minstens één module in het zesde jaar geven.

InterActie biedt voor de derde graad 4 modules aan. Elke module werkt één onderzoeksveld uit en sluit aan bij actueel wetenschappelijk onderzoek. Een module neemt minimum zes lesuren in beslag. 

De modules worden digitaal aangeboden op POLPO. Ze zijn ook verkrijgbaar op papier voor je leerlingen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief