Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

In de voetsporen van de Oscarwinnaars?

25 april vond de uitreiking van de Oscars plaats. De grote winnaar werd Nomadland: de film werd met maar liefst drie prestigieuze gouden beeldjes bekroond. Zitten er in jouw klas leerlingen die geboren zijn voor de showbusiness? Of creatieve underdogs die zelf nog niet helemaal inzien hoe getalenteerd ze zijn? Maak hen warm voor de wereld op een podium of achter de schermen in de les mens en samenleving.

Chloé Zhao is een naam die we niet snel zullen vergeten. Haar film Nomadland scoorde drie prijzen op de Oscaruitreiking: beste film, beste regisseur en beste actrice. Voor die laatste kwam de eer Frances McDormand toe. Een film om u tegen te zeggen, dus. Maar ook ons landje is twee Oscars rijker: de Belgisch-Amerikaanse productie Sound of metal sleepte twee prijzen in de wacht voor beste geluid en beste montage. Een mooie boodschap voor je leerlingen: dream big! βœ¨πŸ“ΊπŸ’ƒ

Inspiratie voor je les mens en samenleving

In het magazine Plankenkoorts van Hub, onze methode mens en samenleving, ga je samen met je leerlingen op ontdekkingstocht in de wereld van film, dans en theater. Maar we bespreken natuurlijk niet uitsluitend de glitter en glamour. In dit magazine komen ook belangrijke, actuele thema’s aan bod, zoals het verschil tussen feiten en meningen, het ontdekken van de eigen identiteit en mensenrechten.

Benieuwd? Blader hier door het magazine Plankenkoorts en laat je inspireren. πŸ‘‡
 

BLADER DOOR ALLE MAGAZINES »

Ontdek meer van Hub

Inspiratie voor je les mens en samenleving vind je in de methode Hub. Met Hub ontdekken de leerlingen de samenleving vanuit hun eigen ik. Die ‘ik’ is als een hub die ons verbindt met de wereld. Vanuit hun eigen hub krijgen de leerlingen inzicht in de wereld waarmee ze verbonden zijn. De modulaire methode bevat zes aantrekkelijke magazines. We kiezen heel bewust voor een spiraalaanpak: de verschillende doelen komen op verschillende momenten doorheen de verschillende modules aan bod.

LEES MEER OVER HUB » 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief