Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

1 april: blijven lachen is de boodschap

blijvenlachenincoronatijd

Een 1 april zoals die in 2020 hebben we nog nooit gehad, en zullen we hopelijk ook niet meer meemaken. Maar ook al zijn de omstandigheden bijzonder: blijven lachen blijft de boodschap!

Het is heel gek hoe iets iedereen in alle landen zo in zijn greep kan hebben. Een virus dat iedereen raakt en elk leven beïnvloedt. Iets wat veel angst veroorzaakt en mensen afzondert. Maar wat het ons vooral niet mag ontnemen, is een positieve ingesteldheid. Hoe asociaal we ons vandaag ook gedwongen moeten gedragen en hoe veel dierbare hobby’s en evenementen ons ook worden ontzegd: eigenlijk brengt het ons ook net meer samen. Gezinnen herontdekken hoe het is om opnieuw (veel) tijd voor elkaar te hebben. Vrienden beseffen hoe het is om elkaar te moeten missen en hoe belangrijk het is meer tijd voor elkaar vrij te maken. Al gebeurt dat nu natuurlijk vooral via apps als Skype en House Party. En net zo belangrijk: we moeten kunnen blijven lachen.

humorisbelangrijk

1 april is een dag waarop humor centraal staat: we houden elkaar voor de gek en halen onze beste grapjes boven. En daar laten we de coronacrisis nu eens geen stokje voor steken. De golf aan grappige filmpjes en creatieve ideeën om thuis te doen zijn daar trouwens een bewijs van. Vandaag is het dan misschien iets moeilijker om heel veel mensen beet te nemen, maar er zijn nog steeds veel (online) manieren om die deugddoende slappe lach boven te halen! Maak zelf een originele video, kijk wat comedy’s, skype met vrienden om jullie grappigste herinneringen boven te halen, doe een (online) stand-up comedy show voor elkaar, doe jullie meest foute outfits aan…

Lachen heeft op iedereen in alle landen een positieve invloed, en is dan ook een ideale manier om ons ook in moeilijke tijden goed te blijven voelen 😄

humormaaktbeter

Hub is onze methode voor het vak mens en samenleving. In het Hub-magazine Plankenkoorts komen heel wat elementen aan bod over omgaan met moeilijke momenten in het leven in samenhang met je identiteit, films en media. Hoe leer je relativeren, zelfbewuster denken en je beschermen tegen negativiteit. Op verschillende manieren, maar daar zijn humor en de zorg voor elkaar heel belangrijk bij. Een magazine waaraan je leerlingen in deze tijden van onzekerheid en sterke media-invloed veel uit kunnen leren en vooral toepassen.

hub_magazineplankenkoorts_cover

 

 

 

 

MEER OVER HUB »


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief