Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Hub

Hub is onze methode voor het vakgebied Mens & Samenleving. Dit vak wordt ingericht in de scholen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap enzovoort. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen voor de 1e graad.

De naam 'Hub'

Hub is een Engels woord dat letterlijk ‘naaf’ betekent: het middenstuk van een wiel waar de spaken samenkomen. Figuurlijk gebruik je het als middelpunt, centrum: ‘the hub of the universe’ bijvoorbeeld.

Aan de hand van onze methode Hub ontdekken de leerlingen de samenleving vanuit hun eigen ik. Die ‘ik’ is als een hub die ons verbindt met de wereld. Want een hub krijgt pas betekenis doordat hij in contact staat met de buitenwereld. Leerlingen krijgen, vanuit hun eigen hub, inzicht in de wereld waarmee ze verbonden zijn. Ze verbreden hun kijk op de wereld en groeien uit tot volwassenen die sterk in hun schoenen staan.

ONTDEK DE DIDACTIEK »


Meer info?

CONTACTEER JE EDUCATIEF ADVISEUR »

Nieuws

Die Keure steunt Saved by the bell. Doe jij ook mee?

Die Keure steunt Saved by the bell. Doe jij ook mee?

Miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. 'Saved by the bell' zet op de Internationale Dag Van De Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. Ze roepen scholen op om op 5 oktober de schoolbel eens extra te laten luiden. Om de wereld te laten horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs. 

SCHRIJF JE IN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief