Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onze methodes

In het eerste en tweede middelbaar werken ze met nieuw lesmateriaal, aangepast aan de nieuwe eindtermen en leerplannen. Als uitgeverij zijn we volop bezig met een plan van aanpak voor de volgende jaren. Ontdek hier per methode hoe we het leerlingen- en leerkrachtenmateriaal voor de 1e en 2e graad hebben afgestemd op de nieuwe leerplannen en welke (ver)nieuw(de) methodes we momenteel klaarstomen volgens de vernieuwingen in de 3e graad. 

Methodes 1e graad: beschikbaar
vak methode
wiskunde Nando
wiskunde VBTL
wiskunde Max-wiskunde
Nederlands BOON
Frans Audace
Engels Shuffle
geschiedenis Janus
ICT Enter
beeld Zap
mens en samenleving Hub
natuur, ruimte en techniek Isaac-nrt
Methodes 2e graad: beschikbaar
vak methode
wiskunde Nando
wiskunde VBTL
wiskunde Max-wiskunde
Nederlands BOON
Frans Audace
Engels Crisp
Duits Krass
geschiedenis Janus
ICT Enter
fysica Isaac-fysica
aardrijkskunde Isaac-aardrijkskunde

Vak

Methode

Aanpak


Wiskunde

Nando 1 en 2 werden volledig vernieuwd en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. Beiden zijn nu beschikbaar. Ook Nando 3 en Nando 4 sluiten perfect aan bij de hervorming van de 2e graad. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat Nando 5 en Nando 6 perfect aansluiten bij de hervorming. 

BEKIJK MODULES »

BEKIJK HET WEBINAR »


Wiskunde

Ook VBTL 1 en 2 zijn herwerkt en sluiten nu perfect aan bij de nieuwe eindtermen. Tegelijk werd de methode in een nieuw jasje gestoken. Zowel de leerwerkboeken voor het eerste jaar als die voor het tweede jaar zijn beschikbaar. Bovendien zijn ook de leerboeken Getallen, algebra, data en onzekerheid voor 1 en 2 nu beschikbaar. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat VBTL 5 en VBTL 6 perfect aansluiten bij de hervorming. 

BEKIJK HOOFDSTUKKEN »

BEKIJK HET WEBINAR »


Wiskunde

Max-wiskunde is een nieuwe methode voor de B-stroom van de A-finaliteit en is de opvolger van Op Mij Kun Je Rekenen. Max-wiskunde brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten en schenkt consequent aandacht aan probleemoplossend denken, zodat de leerlingen de samenhang en wisselwerking ontdekken tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven. Max-wiskunde 1B, 2B, 3 A-finaliteit en 4 A-finaliteit zijn beschikbaar als set van modules. Max-wiskunde voor 3e graad. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

BEKIJK ENKELE MODULES »


Nederlands

BOON is een nieuwe methode Nederlands. Zowel BOON 1BOON 2, BOON 3 en BOON 4 zijn beschikbaar. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

BEKIJK MODULES »

BEKIJK HET WEBINAR »


Engels

De onderwijshervorming voorziet dat er in het eerste jaar al Engels gegeven wordt. Daarom is er een nieuwe uitgave van Shuffle die zich specifiek richt op het 1e jaar secundair: Shuffle 1. Ook het graadsboek Shuffle 1/2 en Shuffle 2 zijn herwerkt en sluiten nu perfect aan bij de nieuwe eindtermen en zijn beschikbaar. 

BEKIJK ENKELE HOOFDSTUKKEN »


Mens & Samenleving

Hub

Mens & Samenleving is een volledig nieuw vakgebied in de scholen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Een nieuw vak, een nieuwe uitdaging, een nieuwe methode: Hub. De methode brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap enzovoort. Hub is beschikbaar in de vorm van 6 thematische magazines die verspreid kunnen worden ingezet over het 1e en 2e jaar.

BEKIJK DE MAGAZINES »


Geschiedenis 

Janus 1, 2, 3 en 4 zijn volledig herwerkt en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. Momenteel werken we volop aan het materiaal voor de 3e graad.

BEKIJK HOOFDSTUKKEN »


Frans

Audace is een nieuwe methode Frans. Deze vernieuwende methode zal volledig aansluiten bij de nieuwe eindtermen. Audace 1, 2, 3 en 4 zijn beschikbaar. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

BEKIJK MODULES »

BEKIJK HET WEBINAR »


ICT

Onze nieuwe methode ICT is een flexibel inzetbaar zowel voor scholen die ICT cursorisch aanbrengen als voor scholen die ICT volledig geïntegreerd aanbieden voor de A-stroom, doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit

BEKIJK ENKELE MODULES »


Beeld

Zap

Onze nieuwe methode Beeld leert jongeren van de 1e graad A- en B-stroom oog te krijgen voor de kunstzinnige en culturele diversiteit en om hun eigen mogelijkheden te verkennen en te exploreren. Zap is samengesteld uit 3 thematisch opgebouwde magazines.

BEKIJK DE MAGAZINES »


Natuur, Ruimte en Techniek

De nieuwe methode natuur, ruimte en techniek stelt jongeren in staat om op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis over wetenschappen en techniek te verwerven. Verwondering is daarbij een belangrijke motor.

De methode Isaac-NRT is samengesteld uit 7 graadsmodules. Dit biedt voldoende lesmateriaal voor de hele eerste graad A-stroom voor scholen die de disciplines natuurwetenschappen, aardrijkskunde en techniek interdisciplinair organiseren. Scholen die kiezen voor de multidisciplinaire aanpak kunnen een of meerdere themamodules verwerken in het kader van een vakoverschrijdend project.

BEKIJK ENKELE MODULES »

BEKIJK HET WEBINAR OVER ISAAC-NRT »


Engels

Crisp is een nieuwe methode Engels voor de D- en de D&A-finaliteit en is de opvolger van Shuffle en Shuffle This. Crisp daagt de leerlingen uit om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Engels. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen. De 2e graad is beschikbaar, zowel voor D- als D&A-finaliteit. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

MEER OVER CRISP »


Duits

Krass is een nieuwe methode Duits voor de D- en de D&A-finaliteit en is de opvolger van Alles im Griff. Krass daagt de leerlingen uit om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Duits. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen. Het eerste materiaal voor de 2e graad is beschikbaar, zowel voor D- als D&A-finaliteit. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

MEER OVER KRASS »


Naslagwerk Duits

Deze beeldgrammatica vormt een praktisch naslagwerk voor leerkrachten Duits en is inzetbaar in de 2e en 3e graad secundair onderwijs, in avondonderwijs en in het hoger onderwijs met Deutsch als Fremdsprache (DAF). Je kunt de beeldgrammatica inzetten als leerkrachtenmateriaal bij de methode Krass, maar ook bij andere methodes Duits.

BEKIJK ENKELE VOORBEELDPAGINA'S »

BEKIJK HET WEBINAR »


Fysica

Isaac-fysica is bestemd voor studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit en is deopvolger van InterActie. Er zijn twee versies voor Isaac-fysica: één voor richtingen met 1 uur fysica en één voor richtingen met 2 uur fysica. Isaac-fysica 3 en Isaac-fyica 4 zijn beschikbaar. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

MEER OVER ISAAC-FYSICA »


Aardrijkskunde

Isaac-aardrijkskunde is bestemd voor alle studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteitIsaac-aardrijkskunde 3 en Isaac-aardrijkskunde 4 zijn beschikbaar. Momenteel bereiden we de 3e graad voor zodat het materiaal perfect aansluit bij de hervorming.

MEER OVER ISAAC-AARDRIJKSKUNDE »

Concordantielijsten 

Voor onze overige methodes (Op Mij Kun Je RekenenPlein feu, Topos, Sherpa en Plug In) voorzien we concordantielijsten die duidelijk maken hoe de bestaande methode aansluit bij de nieuwe leerplannen en eindtermen. Je vindt de concordantielijsten op POLPO en op Smartschool. 

Meer weten? 

Houd deze website in de gaten. We vullen deze systematisch aan met updates en voorbeeldpagina's van de vernieuwde methodes. 

Heb je vragen? Stel ze aan onze redactie of contacteer je educatief adviseur

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief