Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onze methodes

In het eerste middelbaar werken ze met nieuw lesmateriaal, aangepast aan de nieuwe eindtermen en leerplannen. Als uitgeverij zijn we volop bezig met een plan van aanpak voor de volgende jaren. Ontdek hier per methode hoe we het leerlingen- en leerkrachtenmateriaal afstemmen op de nieuwe leerplannen. 

Vak

Methode

Aanpak


Wiskunde

Nando 1 werd volledig vernieuwd en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. Ook Nando 2 krijgt een update. 

BEKIJK ENKELE MODULES »


Wiskunde

Ook VBTL 1 werd vorig jaar herwerkt om perfect aan te sluiten bij de nieuwe eindtermen. Tegelijk werd de methode in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar is VBTL 2 aan de beurt. 

BEKIJK ENKELE HOOFDSTUKKEN »


Wiskunde

Max

Max is een nieuwe methode wiskunde voor de B-stroom en is de opvolger van Op Mij Kun Je Rekenen. Max brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten en schenkt consequent aandacht aan probleemoplossend denken, zodat de leerlingen de samenhang en wisselwerking ontdekken tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven.

Binnenkort meer informatie!


Nederlands

BOON is een nieuwe methode Nederlands. Zowel BOON 1 als BOON 2 zijn beschikbaar.  

BEKIJK ENKELE MODULES »


Engels

De onderwijshervorming voorziet dat er in het eerste jaar al Engels gegeven wordt. Daarom is er een nieuwe uitgave van Shuffle die zich specifiek richt op het 1e jaar secundair. Het vervolg hierop, Shuffle 2, verschijnt deze zomer. Voor scholen die Daarnaast is er ook een graadsboek beschikbaar, Shuffle 1/2.

BEKIJK EEN HOOFDSTUK »


Mens & Samenleving

Hub

Mens & Samenleving is een volledig nieuw vakgebied in de scholen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Een nieuw vak, een nieuwe uitdaging, een nieuwe methode: Hub

BEKIJK EEN MAGAZINE »


Geschiedenis 

Janus 1 werd volledig herwerkt en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. Janus 2 wordt dit jaar onder handen genomen.

BEKIJK EEN HOOFDSTUK »


Frans

Audace is een nieuwe methode Frans. Deze vernieuwende methode zal volledig aansluiten bij de nieuwe eindtermen. Audace 1 is al beschikbaar, Audace 2 verschijnt deze zomer. 

BEKIJK EEN MODULE »


ICT

Enter

Onze nieuwe methode ICT is een flexibel inzetbaar zowel voor scholen die ICT cursorisch aanbrengen als voor scholen die ICT volledig geïntegreerd aanbieden. De methode bestaat uit 14 graadmodules,. De eerste vier modules bieden cursorische verwerking en creeëren een gemeenschappelijke beginsituatie. De overige 10 modules zijn bedoeld om geïntegreerd in te zetten gedurende de eerste graad in functie van het vakgebied.

Binnenkort meer informatie!


Beeld

Zap

Onze  nieuwe methode Beeld leert jongeren van de 1e graad A- en B-stroom oog te krijgen voor de kunstzinnige en culturele diversiteit en om hun eigen mogelijkheden te verkennen en te exploreren. Zap is samengesteld uit 3 thematisch opgebouwde magazines.

Binnenkort meer informatie!


Natuur, Ruimte en Techniek

 Nog niet bekend

De nieuwe methode natuur, ruimte en techniek stelt jongeren in staat om op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis over wetenschappen en techniek te verwerven. Verwondering is daarbij een belangrijke motor.

De methode is samengesteld uit 10 apart of in set verkrijgbare graadsmodules. Dit biedt voldoende lesmateriaal voor de hele eerste graad A-stroom voor scholen die de disciplines natuurwetenschappen, aardrijkskunde en techniek interdisciplinair organiseren. Scholen die kiezen voor de multidisciplinaire aanpak kunnen een of meerdere themamodules verwerken in het kader van een vakoverschrijdend project.

Binnenkort meer informatie!

Concordantielijsten 

Voor onze overige methodes (Op Mij Kun Je RekenenPlein feu, Topos, Sherpa en Plug In) voorzien we concordantielijsten die duidelijk maakt hoe de bestaande methode aansluit bij de nieuwe leerplannen en eindtermen. Je vind de concordantielijsten op POLPO en op Smartschool. 

Meer weten? 

Houd deze website in de gaten. We vullen deze systematisch aan met updates en voorbeeldpagina's van de vernieuwde methodes. 

Heb je vragen? Stel ze aan onze redactie of contacteer je educatief adviseur

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief