Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onze methodes

In het eerste en tweede middelbaar werken ze met nieuw lesmateriaal, aangepast aan de nieuwe eindtermen en leerplannen. Als uitgeverij zijn we volop bezig met een plan van aanpak voor de volgende jaren. Ontdek hier per methode hoe we het leerlingen- en leerkrachtenmateriaal voor de eerste graad hebben afgestemd op de nieuwe leerplannen. Ondertussen zijn we volop bezig aan de vernieuwingen van het materiaal voor de tweede graad.

Vak

Methode

Aanpak


Wiskunde

Nando 1 en 2 werden volledig vernieuwd en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. Beiden zijn nu beschikbaar. 

BEKIJK ENKELE MODULES »


Wiskunde

Ook VBTL 1 en 2 zijn herwerkt en sluiten nu perfect aan bij de nieuwe eindtermen. Tegelijk werd de methode in een nieuw jasje gestoken. Zowel de leerwerkboeken voor het eerste jaar als die voor het tweede jaar zijn beschikbaar. Bovendien zijn ook de leerboeken Getallen, algebra, data en onzekerheid voor 1 en 2 nu beschikbaar. 

BEKIJK ENKELE HOOFDSTUKKEN »


Wiskunde

Max

Max is een nieuwe methode wiskunde voor de B-stroom en is de opvolger van Op Mij Kun Je Rekenen. Max brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten en schenkt consequent aandacht aan probleemoplossend denken, zodat de leerlingen de samenhang en wisselwerking ontdekken tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven. Max 1B is beschikbaar als set van 19 modules. Max 2B verschijnt in de zomer van 2021.

BEKIJK ENKELE MODULES »


Nederlands

BOON is een nieuwe methode Nederlands. Zowel BOON 1 als BOON 2 zijn beschikbaar.  

BEKIJK ENKELE MODULES »


Engels

De onderwijshervorming voorziet dat er in het eerste jaar al Engels gegeven wordt. Daarom is er een nieuwe uitgave van Shuffle die zich specifiek richt op het 1e jaar secundair: Shuffle 1. Ook het graadsboek Shuffle 1/2 en Shuffle 2 zijn herwerkt en sluiten nu perfect aan bij de nieuwe eindtermen en zijn beschikbaar. 

BEKIJK ENKELE HOOFDSTUKKEN »


Mens & Samenleving

Hub

Mens & Samenleving is een volledig nieuw vakgebied in de scholen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Een nieuw vak, een nieuwe uitdaging, een nieuwe methode: Hub. De methode brengt kennis en vaardigheden bij i.v.m. financiële geletterdheid, duurzaamheid, communicatie, samenwerking, burgerschap enzovoort. Hub is beschikbaar in de vorm van 6 thematische magazines die verspreid kunnen worden ingezet over het 1e en 2e jaar.

BEKIJK DE MAGAZINES »


Geschiedenis 

Janus 1 en 2 zijn volledig herwerkt en aangepast op basis van de nieuwe leerplannen. 

BEKIJK ENKELE HOOFDSTUKKEN »


Frans

Audace is een nieuwe methode Frans. Deze vernieuwende methode zal volledig aansluiten bij de nieuwe eindtermen. Audace 1 en 2 voor de eerste graad zijn beschikbaar. 

BEKIJK ENKELE MODULES »


ICT

Onze nieuwe methode ICT is een flexibel inzetbaar zowel voor scholen die ICT cursorisch aanbrengen als voor scholen die ICT volledig geïntegreerd aanbieden in de 1e graad A-stroom. De methode bestaat uit 13 graadmodules. De eerste vier modules bieden cursorische verwerking en creeëren een gemeenschappelijke beginsituatie. De overige 9 modules zijn bedoeld om geïntegreerd in te zetten gedurende de eerste graad in functie van het vakgebied.

BEKIJK ENKELE MODULES »


Beeld

Zap

Onze nieuwe methode Beeld leert jongeren van de 1e graad A- en B-stroom oog te krijgen voor de kunstzinnige en culturele diversiteit en om hun eigen mogelijkheden te verkennen en te exploreren. Zap is samengesteld uit 3 thematisch opgebouwde magazines.

BEKIJK DE MAGAZINES »


Natuur, Ruimte en Techniek

De nieuwe methode natuur, ruimte en techniek stelt jongeren in staat om op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis over wetenschappen en techniek te verwerven. Verwondering is daarbij een belangrijke motor.

De methode is samengesteld uit 7 graadsmodules. Dit biedt voldoende lesmateriaal voor de hele eerste graad A-stroom voor scholen die de disciplines natuurwetenschappen, aardrijkskunde en techniek interdisciplinair organiseren. Scholen die kiezen voor de multidisciplinaire aanpak kunnen een of meerdere themamodules verwerken in het kader van een vakoverschrijdend project.

BEKIJK ENKELE MODULES »

Concordantielijsten 

Voor onze overige methodes (Op Mij Kun Je RekenenPlein feu, Topos, Sherpa en Plug In) voorzien we concordantielijsten die duidelijk maken hoe de bestaande methode aansluit bij de nieuwe leerplannen en eindtermen. Je vindt de concordantielijsten op POLPO en op Smartschool. 

Meer weten? 

Houd deze website in de gaten. We vullen deze systematisch aan met updates en voorbeeldpagina's van de vernieuwde methodes. 

Heb je vragen? Stel ze aan onze redactie of contacteer je educatief adviseur

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief