Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Uitgevers Marie en Katinka over herwerking 2e graad

In het schooljaar 2021-2022 zette het uitgevers- en redactieteam alles op alles om het materiaal voor de 2e graad te herwerken (of te ontwikkelen). Benieuwd hoe dat eraan toeging? We laten de uitgevers aan het woord.

Marie Deschepper

Uitgever Marie

Katinka Steen

Uitgever Katinka                  

Hoe is de verwerking van de 2e graad verlopen? Verliep alles zoals verwacht of waren er bepaalde obstakels? 

"Aan het einde van dit schooljaar zit de herwerking van de 2e graad in de eindspurt om al het materiaal klaar te krijgen tegen volgend schooljaar. Bij de start van de 2e graad was het even spannend of we de voorziene planning zouden kunnen halen, gezien de late goedkeuring van de eindtermen en de leerplannen. Maar uiteindelijk is alles goed verlopen en zijn we erin geslaagd om leerlingen en leerkrachten tijdig het nodige materiaal te bezorgen."

Zijn jullie tevreden met het resultaat?

"We zijn zeer tevreden met wat de auteurs hebben uitgewerkt en zijn dus heel blij met wat we voor de 2e graad hebben uitgebracht."

Wat verwachten jullie van de nieuwe eindtermen?

"De huidige nieuwe eindtermen zijn op heel wat vlakken innovatief. Inhoudelijk volgen ze maatschappelijke tendensen en dat komt het onderwijs ten goede. We vertrouwen erop dat die tendens verdergezet wordt bij de aanpassing van de nieuwe eindtermen. Wij blijven leerkrachten van de 2e en 3e graad in elk geval ondersteunen met aangepast materiaal dat aansluit bij het curriculum. Voor de 3e graad gaan we op een gelijkaardige manier aan de slag als bij de 2e graad."

Heb je vragen over de hervorming? Kunnen wij je helpen als uitgeverij? Neem contact op met ons via hervormingsecundair@diekeure.be.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief