Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Helemaal mee met de hervorming

Dat de modernisering van het secundair onderwijs uitdagingen met zich meebrengt, hoeven we je niet te vertellen. Een nieuwe collega-uitgever was voor Marie dus meer dan welkom. Katinka Steen, een vaste waarde in het redactieteam van die Keure, versterkt voortaan het uitgeversteam voor het secundair onderwijs. Katinka en Marie delen graag het laatste nieuws van achter de schermen.

Uitgever Marie

Uitgever Katinka

"De hervorming van het secundair onderwijs ging van start in september 2019. Ondertussen kunnen we tevreden terugblikken op geslaagde vernieuwing van onze methodes voor de eerste graad. Heel wat leerlingen gaan dagelijks aan de slag met een uitgave van die Keure. Vele uren hard werk achter de schermen hebben geloond en resulteren in kwalitatieve uitgaven. Met een mix van digitale en papieren media geven we blended learning vorm. Ons didactisch concept Diabolo geeft je als leerkracht ruimte en opties om samen met de leerlingen kennis en inzicht op te bouwen, maar hen tegelijk ook weerbaar, creatief en skilled te maken.

In de tweede graad bouwen we verder op onze succesvolle methodes uit de eerste graad en voegen we nieuwe toe aan het aanbod. Ondertussen heeft de regering de eindtermen voor de tweede graad definitief goedgekeurd en hebben het katholiek onderwijs en het gemeenschapsonderwijs hun nieuwe leerplannen voorgesteld. Dat zijn echter nog ontwerpleerplannen, aangezien ze nog moeten worden goedgekeurd, waardoor er hier en daar nog wijzigingen kunnen zijn. Het katholiek onderwijs uitte ook al de bezorgdheid over de haalbaarheid van de invoer van de nieuwe eindtermen in de tweede graad. Daarom volgen wij de ontwikkelingen op de voet op, want op 1 september sta jij voor de klas en moet je het juiste materiaal in handen hebben om conform de nieuwe leerplannen/eindtermen te werken.

Auteurs, redacteurs, ontwerpers … we doen allemaal ons uiterste best om het lesmateriaal tijdig te leveren zodat jij in september met onze methodes aan de slag kunt.
Ook voor de tweede graad zijn onze methodes opgebouwd volgens het didactisch Diabolo-concept, intussen een herkenbare structuur voor al onze methodes.

Wie op zoek is naar een nieuwe methode, kan natuurlijk niet wachten tot deze zomer om het materiaal al eens in te kijken. Op onze website kun je altijd terecht om een kijkje in onze methode te nemen of onze webinars te (her)bekijken."

Heb je vragen over de hervorming? Kunnen wij je helpen als uitgeverij? Neem contact op met ons via hervormingsecundair@diekeure.be.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief