Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De race tegen de tijd

Het zijn drukke tijden voor uitgever Marie en haar team. In haar blog geeft ze je een blik achter de schermen van onze uitgeverij en doet ze haar visie op de hervorming van het secundair onderwijs uit de doeken. Aflevering 2: hoe de aanloop naar 1 september 2019 voor iedereen een race tegen de tijd is. 

Op 9 november heeft de regering de eindtermen voor de eerste graad definitief goedgekeurd. Ondertussen hebben het katholiek onderwijs en het gemeenschapsonderwijs hun nieuwe leerplannen voorgesteld. Het zijn ontwerpleerplannen, want het parlement moet ook nog zijn goedkeuring geven over de eindtermen. Het is niet uitgesloten dat er dus nog wijzigingen zullen zijn aan de leerplannen.

Tegelijk groeit bij leerkrachten en directies de bezorgdheid over de haalbaarheid van de invoer van de nieuwe eindtermen.  

Ingroeiperiode

Lieven Boeve van het katholiek onderwijs pleit voor een ingroeiperiode van twee à drie jaar zodat scholen de kans krijgen om de leerplannen kwalitatief te implementeren.

Kwaliteit heeft tijd nodig, dat kunnen wij alleen maar beamen. Een lesmethode uitgeven vraagt heel wat tijd.  Een kwalitatieve lesmethode uitgeven vraagt nog meer tijd. Benieuwd hoe het uitgeefproces eruit ziet? Lees hier meer.

Wil dat zeggen dat wij onszelf ook een inloopperiode gunnen? Neen, want op 1 september sta jij voor de klas. En dan moet jij het juiste materiaal in handen hebben.

De auteurs, redacteurs, ontwerpers … we doen allemaal onze uiterste best om het lesmateriaal tijdig te leveren. Bij modulaire methodes hebben we het voordeel dat we in blokken kunnen leveren. In alle geval zullen we ervoor zorgen dat jij in september met onze methodes aan de slag kunt.

Infosessies en inzages

Wie op zoek is naar een nieuwe methode, kan natuurlijk niet wachten tot de zomer om het materiaal al eens in te kijken. In maart organiseren wij een reeks infosessies en tegen dan zullen wij voor elke nieuwe of vernieuwde methode minstens één proefhoofdstuk klaar hebben. Binnenkort vind je hier meer info en een uitnodiging voor de infosessies.

Vragen?

Lig jij wakker over de hervorming? Wat zijn jouw  bezorgdheden? Kunnen wij jou als uitgeverij helpen? Neem contact met ons op via hervormingsecundair@diekeure.be

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief