Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De geboorte van een nieuwe methode

Het zijn drukke tijden voor uitgever Marie en haar team. In haar blog geeft ze je een blik achter de schermen van onze uitgeverij en doet ze haar visie op de hervorming van het secundair onderwijs uit de doeken. Vandaag neemt redactrice Ellen Buyck de blog over. Zij vertelt ons over de geboorte van onze nieuwste methode: Mens & Samenleving.  

De voorbereidingen voor onze nieuwe methode Mens & Samenleving zijn officieel gestart. Onze eerste vergadering zit erop. Daar hebben uitgever Marie, de drie auteurs en ikzelf de eerste krijtlijnen vastgelegd. We bekeken hiervoor grondig het leerplan van Mens & Samenleving, het funderend leerplan, het ICT-leerplan en de eindtermen.

We hebben gekozen om onze methode modulair op te bouwen en dit in volgende thema’s: sport, muziek en film, sociale media en games, voeding, reizen en natuur en ten slotte ondernemen en goede doelen. We bespraken al in grote lijnen welke leerplandoelen aan welke thema’s worden verbonden.

De auteurs waren meteen enthousiast over het concept en zijn nu volop aan het schrijven. Ze leveren de eerste manuscripten aan in maart. Daarna gaan wij, de redactie, aan de slag, zodat de werkboekjes op tijd worden geleverd en het nodige digitale materiaal op POLPO staat. Spannende tijden dus!

Oh ja, we hebben al gebrainstormd over een naam, maar voorlopig kwam er nog niets bruikbaars uit de bus. Ideeën zijn altijd welkom bij educatief@diekeure.be. En op 25 april organiseren we een webinar waarin we de methode uitgebreid aan je voorstellen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief