Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Digiwijs In CoronaTijd

ict_in_coronatijd

De coronamaatregelen hebben een grote impact op ons leven. En dat is zo voor elk land, elke sector en elk gezin. Heel veel mensen hebben hun werkomgeving tijdelijk moeten inruilen voor hun bureau in hun eigen kot. Die switch heeft ook het onderwijs heel hard getroffen en leerkrachten en leerlingen zwaar op de proef gesteld.

Hoe geef of krijg je les als je fysiek niets kan geven of krijgen? De laatste weken zijn we met z’n allen massaal op zoek gegaan naar digitale mogelijkheden om leerlingen online toch zo veel mogelijk leerstof aan te bieden. ICT-vaardigheden waren de laatste jaren al een must geworden, maar zijn vandaag pas echt onmisbaar.

Online leer- en oefenplatformen zoals POLPO, pdf-bestanden, e-mail, video-calls, powerpoints met voice-over, online taken en examens, rapporten in Excel, gedeelde bestanden in Google Docs … Deze en nog zo veel meer digitale hulpmiddelen zijn sinds vrijdag 13 maart dagelijkse kost voor jou en je leerlingen. Terwijl aan deze vrijdag de dertiende geen einde lijkt te komen, staan jij en je leerlingen al een heel stuk verder en sterker in jullie schoenen dan toen. Plots moesten jullie heel flexibel en creatief uit de hoek komen om lessen, leerstof en begeleiding op een digitale manier voor elkaar te krijgen. Die grote uitdaging zijn jullie misschien onzeker aangegaan, maar ondertussen spelen jullie het toch al langer dan een maand klaar. En dat steeds beter! De coronasituatie zit ons op veel vlakken dwars, maar leert ons tegelijk heel veel over het belang en de kracht van ICT-vaardigheden, online communicatie en samenwerking via digitale tools.

Polpo_thuis

Wat de toekomst ook brengt en welke professionele carrière je leerlingen ook staat te wachten: ICT-vaardigheden en kennis van internet en netwerken zal er hoe dan ook een deel van uitmaken. Het is dan ook belangrijk dat elke leerling een uitstekende basis over ICT meekrijgt. Met onze nieuwe methode Enter geef jij je leerlingen in de 1e graad vanaf volgend jaar die digitale kennis mee!

enter_logo

Enter is een modulaire methode ICT voor de eerste graad A-stroom in het secundair onderwijs. De methode is bruikbaar in alle netten.

Iedereen die een computer gebruikt, kent het begrip enter. Je drukt op de entertoets om een volgende alinea te beginnen. Of om informatie te verzenden en bewerkingen te bevestigen. En dat is precies wat deze ICT-methode wil bereiken. We bieden leerlingen informatie die ze actief verwerken totdat ze de leerstof begrijpen en zelf kunnen toepassen. Enter is een nieuwe methode die de nieuwe eindtermen perfect vertaalt. Dankzij de modulaire opbouw is de methode flexibel inzetbaar, ongeacht de manier waarop de school ICT aanbiedt: als apart vak of (deels) geïntegreerd.

Wil je meer weten over de methode? We geven je graag een onlinepresentatie tijdens het webinar over Enter op maandag 11 mei om 17 uur

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief