Naar aanleiding van Apestaartjaren, het onderzoek naar de digitale leefwereld bij jongeren, hebben we een boekje samengesteld rond het thema Mediawijsheid. Het bevat fragmenten uit verschillende methodes, zo kunnen jij en je collega's in verschillende vakken werken rond dit topic. Download het nu gratis!
Het auteursrecht beschermt auteurs en hun boeken tegen plagiaat. Maar hoe zit het met webteksten en beelden, rusten daar ook auteursrechten op? Hoe ga je daarmee om?
Benieuwd naar de methodes van die Keure voor het secundair onderwijs? De auteurs en/of educatief adviseurs lichten de methodes toe tijdens de webinars. Schrijf je snel in!
Om het onlineleerplatform POLPO te optimaliseren en een frisse touch te geven, werken we dit jaar aan nieuwe, gebruiksvriendelijke features. Zo zul je na de updates deze handige nieuwigheden ontdekken en extra functies kunnen toepassen.
De examenperiode komt eraan. Download gratis onze infographic (die ook als handige bladwijzer kan dienen!) met studietips en help je leerlingen bij het studeren.
De impact en de kracht van internet kennen we allemaal. Of toch niet helemaal? Wist je dat algoritmen er een belangrijk deel van uit maken? Ontdek waar en waarom logaritmisch denken een belangrijke vaardigheid is voor iedereen.
Een nieuw schooljaar brengt ook nieuwe taken met zich mee. En die maken leerlingen vaak op de computer! Geef je leerlingen alvast handige tips mee over de programma's Word, PowerPoint en Excel.
Voor veel fotografen is fotobewerking een magisch moment. Ontdek de fotomagie door onze zomertip en ook met je leerlingen tijdens de les met de losse module Foto- en videobewerking van de ICT-methode Enter.
Geocaching met je leerlingen: een leuke (coronaproof) klasuitstap! Maar ook tijdens de les kun je in verschillende vakken aan de slag met geocaching en coördinaten. Ontdek hier onze tips voor de lessen ICT, wiskunde en aardrijkskunde.
Op 14 maart is het pidag, een feestdag voor wiskundeliefhebbers. Maar ook in andere vakken kun je leuke dingen doen rond het getal pi: wij geven inspiratie!
Op 9 februari vieren we Safer Internet Day. Een dag waarin we samen gaan voor een beter internet. Beter betekent efficiënter en veiliger. Ontdek hoe je ICT ook in andere vakken kan inzetten met de methode Enter en download tips voor een veiliger internetgebruik.
Waarom vergeten we toch steeds sneltoetscombinaties en andere handige trucs die ons online leven makkelijker en veiliger maken? Onthou ze nu beter dankzij de gratis posterset van Enter!
Jongeren zijn meer dan ooit online actief. Internet biedt dan ook veel voordelen, maar met online activiteiten gaan ook gevaren en verantwoordelijkheid gepaard. Download hier infographics en tips voor je leerlingen.
Ook uitgeverijen evolueren mee in de digitale wereld van nu. Bij die Keure geven we niet alleen papieren leermiddelen uit, maar bieden we ook heel wat digitale content aan. We zetten dus zowel in op digitaal als papier. Lees hier waarom wij sterk geloven in een en-enverhaal.
Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal het belang van ICT-toepassingen aan den lijve ondervonden. Denk maar aan afstandsonderwijs, telewerk en alle mogelijke vormen van onlinecommunicatie. Maar het gaat veel verder: we kunnen er zelfs levens mee redden. Ontdek enkele actuele life changing toepassingen uit de wondere IT-wereld.
Meer weten over onze nieuwe en vernieuwde uitgaven voor het secundair onderwijs? Herbekijk hier de interactieve infosessies over onze methodes ICT, beeld, NRT, wiskunde, Nederlands, Frans, mens en samenleving en geschiedenis.
Om leerkrachten, leerlingen en ouderse te ondersteunen tijdens de coronacrisis, maakten we de website onderwijsdoetertoe.be met allerlei gratis downloads. Heb jij met het aanbod gewerkt? Vul dan de korte enquête in en deel je ervaringen!
Binnenkort mogen jij en je leerlingen hopelijk terug naar school. Voor je aan de lessen begint, is het belangrijk om nog even stil te staan bij wat er nu gebeurd is de afgelopen weken. Hou op school daarom eerst een reflectiemoment over corona met het gratis magazine van Hub.
De coronasituatie stelt ons voor grote uitdagingen. Leerlingen leerstof en ondersteuning blijven bieden van thuis uit is daar één van. Maar jullie krijgen het voor elkaar: met een flinke portie flexibiliteit, een digitale mindset en veel nieuwe én betere ICT-vaardigheden!
Op Secretaressedag zetten werkgevers hun secretaresse in de bloemetjes. In ons hoofd popt spontaan het beeld op van de telefonerende vrouw achter haar bureau. Maar de job ziet er vandaag heel wat veelzijdiger uit… en digitaler!
Wij treffen heel wat extra maatregelen om de leerkrachten en leerlingen te blijven ondersteunen tijdens deze coronacrisis. We informeren je over al onze extra inspanningen via www.onderwijsdoetertoe.be.
Infosessies nieuwe methodes
Vorig schooljaar lanceerden we nieuwe methodes voor ICT, wiskunde in de B-stroom en het nieuwe vak Natuur, Ruimte en Techniek. Je kon ze ontdekken op enkele infosessies.
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief