Naar aanleiding van Apestaartjaren, het onderzoek naar de digitale leefwereld bij jongeren, hebben we een boekje samengesteld rond het thema Mediawijsheid. Het bevat fragmenten uit verschillende methodes, zo kunnen jij en je collega's in verschillende vakken werken rond dit topic. Download het nu gratis!
Benieuwd naar de methodes van die Keure voor het secundair onderwijs? De auteurs en/of educatief adviseurs lichten de methodes toe tijdens de webinars. Schrijf je snel in!
Met het vakantieboekje van BOON kunnen je leerlingen de leerstof Nederlands naar hartenlust inoefenen en herhalen tijdens de paasvakantie. Vraag het hier gratis aan!
Het thema van jeugdboekenmaand 2022 is helden en schurken! Een ideaal moment om het detectiveverhaal een centrale rol te geven, zowel in de lessen Nederlands als Frans en Engels. 🔍📚
Om het onlineleerplatform POLPO te optimaliseren en een frisse touch te geven, werken we dit jaar aan nieuwe, gebruiksvriendelijke features. Zo zul je na de updates deze handige nieuwigheden ontdekken en extra functies kunnen toepassen.
Wie vandaag iets wil vertalen, grijpt bijna automatisch naar online vertaalmachines zoals Google Translate. Ze zijn snel, gemakkelijk en worden steeds beter. Maar wat doe je als taalleerkracht als jouw leerlingen ook massaal machinevertalingen gaan raadplegen? Wij sommen de voor- en nadelen voor je op.
De examenperiode komt eraan. Download gratis onze infographic (die ook als handige bladwijzer kan dienen!) met studietips en help je leerlingen bij het studeren.
Van 20 tot 28 november is het weer Voorleesweek. Een week in het teken van voorlezen: één kwartier, elk kind, elke dag. Wij bieden je alvast een bundel vol verrassende leesopdrachten om dat te bereiken.
Jongeren op een leuke manier aanmoedigen om non-fictie te lezen? Wij tippen enkele lees- en doe-opdrachten waarmee je hun leesmotivatie en kennis opkrikt tijdens non-fictie november!
Benieuwd naar de didactiek achter onze taalmethodes?
Naar aanleiding van de 20e Europese Dag van de Talen lichten we graag de didactiek achter onze taalmethodes (Audace, BOON, Crisp, Krass en Max-Frans) toe.
Op Dag van de jeugd zetten we graag een unieke eigenschap van jouw leerlingen in de kijker: hun bijzondere kinder- en tienerwoorden. Fris je kennis van jongerentaal wat op voor de start van het nieuwe schooljaar en je bent meteen weer mee met de verhalen in je klas!
Dankzij de persvrijheid zijn schrijvers en journalisten vrij om opiniërende en informatieve teksten te schrijven, zelfs met een ironisch of kritisch tintje. Ontdek voorbeelden van beide tekstsoorten uit onze methode Nederlands BOON.
Leerkracht Nederlands? Vraag jouw gratis poster aan
De poster van BOON, onze methode Nederlands, geeft het stappenplan voor zinsontleding op een visueel aantrekkelijke manier weer. Met deze poster aan de muur maak je grammatica toegankelijk voor elke leerling. Vraag hier jouw exemplaar aan.
Dit jaar vieren we de 50ste Jeugdboekenmaand. Een extra reden om nog meer jeugdliteratuur te lezen dus! Laat je inspireren door de narratieve leesopdrachten van BOON.
Van 28 januari t.e.m. 3 februari is het weer Poëzieweek Laat je leerlingen het creatieve en poëtische in zichzelf naar boven halen rond het thema SAMEN en win één van hun gedichten in het groot op forex voor in de klas!
Ontdek als eerste onze innovatieve methodes. Schrijf je in voor onze webinars Isaac-NRT, Isaac-fysica, Isaac-aardrijkskunde, VBTL, Nando, Audace en BOON.
Bij sommige muziek schuilt de kracht van het lied in zijn boodschap en tekst. En dat geldt zeker voor Nederlandstalige muziek die vandaag aan populariteit wint: we bewijzen het met voorbeelden.
Op 26 september viert de Europese Unie de Dag van de Europese Talen om het leren van vreemde talen te promoten en te stimuleren. Van Duits tot gebarentaal: een vreemde taal beheersen heeft tal van voordelen!
Download gratis de poster van BOON over communiceren
Ogen de muren van je klaslokaal nog wat leeg? Dan komt deze poster van BOON, onze methode Nederlands, ongetwijfeld goed van pas! De poster legt op een speelse manier het communicatiemodel uit en geeft een handig overzicht van de verschillende tekstsoorten.
Dankzij internet en chatten hoeven we ons nooit alleen te voelen. Zeker in tijden van corona kan een chatberichtje deugd doen. Maar hoe erg storen we ons aan de vele typfouten?
Meer weten over onze nieuwe en vernieuwde uitgaven voor het secundair onderwijs? Herbekijk hier de interactieve infosessies over onze methodes ICT, beeld, NRT, wiskunde, Nederlands, Frans, mens en samenleving en geschiedenis.
Om leerkrachten, leerlingen en ouderse te ondersteunen tijdens de coronacrisis, maakten we de website onderwijsdoetertoe.be met allerlei gratis downloads. Heb jij met het aanbod gewerkt? Vul dan de korte enquête in en deel je ervaringen!
Binnenkort mogen jij en je leerlingen hopelijk terug naar school. Voor je aan de lessen begint, is het belangrijk om nog even stil te staan bij wat er nu gebeurd is de afgelopen weken. Hou op school daarom eerst een reflectiemoment over corona met het gratis magazine van Hub.
Wij treffen heel wat extra maatregelen om de leerkrachten en leerlingen te blijven ondersteunen tijdens deze coronacrisis. We informeren je over al onze extra inspanningen via www.onderwijsdoetertoe.be.
Nieuwe samenwerking 🤝 | Elke dag een strip!
Die Keure zet sterk in op leesplezier. Daarom slaan we de handen in elkaar met Standaard Uitgeverij om je een extra kwalitatief leesaanbod te brengen. De uitgeverij biedt dagelijks een stripalbum aan op onze site www.onderwijsdoetertoe.be! Via de rubriek ‘Extra leesaanbod: stripalbums’ ontdek je het aanbod.
Poëzieweek is de ideale gelegenheid om samen met je leerlingen extra aandacht aan poëzie te schenken. Inspiratie nodig? Download hier een activiteit uit de methode BOON.
In februari nodigden wij alle taalleerkrachten eerste graad uit op een leuke filmavond. Voor de film zetten we onze methodes Nederlands, Frans en Engels in de spotlight. Daarna genoten we van de film All of us. Bovendien ontving elke deelnemer een gratis ontdekpakket.
Gratis download
Naar aanleiding van de Voorleesweek die dit jaar in het teken staat van voorleesrituelen, biedt BOON twee verhalen aan als gratis download.
Op zaterdag 27 april kleuren alle straten en pleinen in Nederland weer oranje, want dan is het Koningsdag! Test met onze quiz wat jouw leerlingen weten over de feestdag van onze noorderburen.
Nederlandstalige hiphop zónder scheldwoorden? Het kan!
Hiphop zonder gescheld en denigrerende boodschappen? Maak kennis met het Vlaamse hiphoptrio Cliché! Met uitsluitend positieve teksten is de funky muziek van het drietal perfect geschikt voor in de klas.
Van 1 t.e.m. 31 maart vieren we de Jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema vriendschap! Ontdek hier wat je allemaal rond boeken en vriendschap kunt doen in de klas!
Het Nederlands in België vs het Nederlands in Nederland
Niet alleen op cultureel vlak verschillen Belgen en Nederlanders sterk van elkaar, ook het taalgebruik varieert naargelang de regio. Dankzij deze handige lijstjes leren je leerlingen het Nederlands van onze noorderburen beter kennen.
De week van 31 januari tot 6 februari staat helemaal in teken van poëzie, want dan is het Poëzieweek. De ideale gelegenheid om allerlei activiteiten in elkaar steken voor je klas! Wij geven je alvast enkele leuke ideeën en handige downloads ter inspiratie.
Hou je leerlingen up-to-date en trakteer hen af en toe op een leuk taalnieuwtje. Kennen ze bijvoorbeeld het Kinderwoord en het Woord van het Jaar 2018 al?