Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Verticale leerlijn

Er zit een duidelijke verticale leerlijn in de methode vanaf het 5e jaar lager onderwijs tot en met het 6e jaar secundair onderwijs. 7 Beaufort, het leerwerkboek voor het 1e jaar, bouwt verder op 5 en 6 Beaufort, onze methode Frans in het basisonderwijs. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen basis- en secundair onderwijs.
De opbouw en aanpak evolueren mee, samen met de leerlingen.

Authentiek materiaal

Al vanaf 7 Beaufort (1e jaar A-stroom) kiezen we bewust voor authentiek taalmateriaal met telkens de leerlingen in het achterhoofd. Een fragmentje uit een populair televisieprogramma, een thema dat de leerlingen aanspreekt…

Communicatieve aanpak

In Beaufort ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden. Je vindt de vijf vaardigheden (luisteren, lezen, spreken, gesprek, schrijven) overal terug, vaak in geïntegreerde oefeningen. Zo maken we bij het aanbrengen van kennis en woordenschat steeds de transfer naar communicatieve opdrachten.
Daarnaast zijn er ook taaltaken die de verschillende vaardigheden combineren.

Frisse lay-out

De lay-out is modern en fris. Beaufort is een kleurrijke methode, maar met voldoende witruimte. De leerlingen noteren de oplossingen altijd naast of onder de oefening, zodat ze die later opnieuw kunnen maken. De kaders zijn overzichtelijk, de structuur is duidelijk.

Talloze mogelijkheden tot differentiatie

Aan de hand van heel wat extra verdiepingsoefeningen en differentiatiemateriaal kun je met Beaufort vlot differentiëren.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief