Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Geef de Franse les een boost met leuke cartoons

Cartoonisten nemen geen blad voor de mond. Ze uiten hun mening over de actualiteit op een creatieve en humoristische wijze. Een cartoon is dus niet alleen een bron van entertainment, maar zorgt er ook voor dat je op de hoogte blijft van de recentste gebeurtenissen in de wereld. En een cartoon in een vreemde taal helpt je ook nog eens om die taal beter onder de knie te krijgen. Genoeg redenen dus om de les Frans een boost te geven met enkele leuke cartoons!

Alex is een bekende cartoonist voor de Franse pers. Op Twitter heeft hij 11 352 volgers en zijn Facebookpagina telt meer dan 53 000 likes. Maar zijn cartoons leveren heel verdeelde reacties op. Zo kreeg hij verschillende doodsbedreigingen nadat hij de leider van de gele hesjes afbeeldde in een van zijn cartoons. Snuister zeker eens rond op de socialmediakanalen van deze artiest zonder scrupules en trakteer je leerlingen op enkele actuele cartoons.

P.S.: enige filter zal uiteraard nodig zijn om een gepaste selectie te maken voor je leerlingen ;)

Facebook:

Instagram:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#dessin #courrierpicard du 14.09.2018 : le #planpauvreté dévoilé ! #humour

Een bericht gedeeld door Alex dessinateur (@alexdessinateur) op

Twitter:

Meer inspiratie voor de Franse les?

Audace is een nieuwe methode Frans voor het secundair onderwijs voor de 1e graad A-stroom en de 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. Audace daagt je leerlingen uit om te durven. Om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Frans.

ONTDEK AUDACE »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief