Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Frans oefenen tijdens de lockdown

De strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, betekenen een grote aanpassing voor jou en je leerlingen. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij het afstandsleren bieden we je graag online lesmateriaal aan om ook van thuis uit je leerlingen (en misschien je eigen kinderen) te onderwijzen.

Thuis Frans leren, c’est simple comme bonjour!

In elke module van Audace komen een of meerdere trousses de survie aan bod. Het zijn leuke prenten waarop heel wat Franse woordenschat afgebeeld staat. Nu we toch met z'n allen thuis zitten, waarom dan niet de Franse termen voor onze meubels en de ruimtes in ons huis eens nader bestuderen?! Je leerlingen kunnen de theorie meteen in de praktijk toepassen 😉. 

En hoewel je leerlingen voorlopig niet in groep mogen sporten of shoppen, dankzij dit lesmateriaal wanen ze zich - met een beetje fantasie - toch even op een andere plek!

Hier download je gratis enkele trousses de survie. 👇

Audace 1 - module 1

Trousse_de_survie_A1M1

Trousse_de_survie_A1M1

Audace 1 - module 2

Trousse de survie_A1M2

Audace 1 - module 4

Trousse de survie  - Audace 1 Module 4

Trousse de survie - Audace 1 Module 4

Trousse de survie - Audace 1 module 4


 

Thuis voor de buis

Een vreemde taal leren doe je natuurlijk niet alleen met woordenschatoefeningen. Het is ook erg belangrijk dat je leerlingen in de Franse cultuur ondergedompeld worden. En laat dat nu iets zijn wat ze makkelijk binnenshuis kunnen doen: via de televisie!

De cijfers van tv-kijkend Vlaanderen schieten in de lucht tijdens de lockdown. Zorg dat je leerlingen die tijd voor de buis ook nuttig besteden en schotel ze daarom een lijst met Franse films voor. Enkele Franse toppers die ze avec plaisir zullen bekijken:

  • Bienvenue chez les Ch’tis
  • De rouille et d’os
  • Intouchables
  • Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
  • Être et avoir

Audace is een nieuwe methode Frans voor het secundair onderwijs voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. Om een vreemde taal te leren heb je een portie lef nodig. Heel wat mensen aarzelen om in het Frans te communiceren uit schrik om fouten te maken of om iets niet te begrijpen. Daarom hebben we de nieuwe methode Audace genoemd. De naam zegt het zelf: Audace daagt je leerlingen uit om te durven. Om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Frans.

MEER INFO »


Heb je vragen over Audace of wil je een (digitale) presentatie volgen over de methode? Aarzel niet om contact op te nemen met de educatief adviseur van jouw regio. Ook tijdens deze onzekere periode staan wij voor je klaar!

CONTACT »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief