Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Franse chanson: klassiek of modern?

La vie c'est plus marrant
C'est moins désespérant
En chantant

Michel Sardou

Het Franse chanson is een onuitputtelijke bron van inspiratie om de les af en toe een muzikaal tintje te geven. De poëtische teksten, aanstekelijke melodiëen, bevlogen zangers en zangeressen... het chanson maakt deel uit van het muzikale erfgoed, in Frankrijk en ver daarbuiten. In één woord: incontournable. 

Of toch niet? Want waarom zoeken we het altijd in die klassiekers van weleer als er vandaag zoveel interessante muziek verschijnt? En is het niet makkelijker om leerlingen te enthousiasmeren met muziek die aansluit bij hun smaak, eerder dan bij die van hun ouders of grootouders? 

Uiteraard valt er voor beide kanten van het verhaal iets te zeggen. En wie zegt dat je moet kiezen? Wij krijgen alvast niet genoeg van de tijdloze klassiekers, maar ontdekken ook graag de nieuwste sterren aan het Franstalige firmament. Daarom stelden we niet één, maar twee spotifylijsten samen. Samen goed voor uren Frans luisterplezier. 

Heb jij een voorkeur? Zweer jij bij klassiek of waag je je wel eens aan een recente hit in de les?
Welke nummers zijn jouw favoriet en moeten we nog toevoegen aan onze lijst? Laat het ons weten via educatief@diekeure.be

Klassiek

Modern

Ontdek Audace, onze nieuwe methode Frans

Audace is een nieuwe methode Frans voor het secundair onderwijs voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad ASO. Het eerste en tweede jaar zijn nu beschikbaar. We werken nu aan het materiaal voor de 2e graad, waar jij bovendien aan kunt meewerken! 

LEES MEER OVER AUDACE »

WERK MEE AAN AUDACE »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief