Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onderwijs doet ertoe

Die Keure is een Vlaamse educatieve uitgeverij. Verder bouwend op een lange traditie en brede ervaring, zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de onderwijswereld. We bieden leermiddelen aan, op papier en digitaal, voor het basisonderwijs, het secundair onderwijs en het deeltijds kunstonderwijs.

Wij delen de passie voor het onderwijs en de missie van iedere leerkracht: elke leerling zo goed mogelijk onderwijzen en daardoor maximaal te laten ontplooien. De leerling komt altijd op de eerste plaats en als je daarbij ook nog rekening wil houden met de individuele verschillen, heb je niet alleen een boeiende, maar ook een complexe uitdaging.

Precies op dat punt kruisen onze wegen: jouw uitdaging, is ook onze uitdaging. Elk uitgeefverhaal in die Keure start met een wisselwerking tussen leerkracht, leerling en uitgever. De leerkracht staat in het veld en is de expert. Wij houden intens contact, want hij weet wat werkt en wat niet. Hij kent de noden van zijn leerlingen, hij ervaart wanneer werkvormen resultaat geven, hij ziet wat kinderen motiveert.

Naast deze input uit het werkveld, plaatsen wij onze eigen expertise. Die bouwen we op door te werken met deskundige auteursteams en een ervaren redactie- en uitgeversploeg, zowel voor de klassieke als voor de digitale leermiddelen. Onze uitgeefprojecten starten dan ook altijd vanuit doordachte en afgetoetste concepten.

In het traject dat volgt, zoeken we altijd naar nieuwe en efficiëntere methodieken en middelen. Zo biedt IT heel wat bijkomende tools die we volop exploreren en vraagt ook het M-decreet de nodige reflectie. We ontleden elke methode en bekijken per onderdeel hoe de didactiek het best kan worden ondersteund.

Hoe komen we dan tot juiste keuzes? Door onze methodes uitgebreid te laten testen door de expert, de leerkracht. Wij zijn immers overtuigd van zijn wil, passie en missie om uit elke leerling het maximum te halen. Deze ‘leerschool’ zorgt ervoor dat we voor de volle honderd procent geloven in onze producten.

Als educatieve uitgeverij geloven we in goed onderwijs als één van de hefbomen voor een boeiend en gelukkig leven. Bij die Keure beschouwen we het als een voorrecht om te kunnen meewerken aan projecten die het verschil maken voor leerling en leerkracht.

Onderwijs doet ertoe

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief