Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Meer dan onderwijs

Wij vinden het een grote meerwaarde te kunnen meewerken aan projecten die het verschil maken voor leerkracht en leerling. We zijn steeds op zoek naar nieuwe en efficiënte methodieken en middelen. Maar voor ons gaat het nog iets verder. De grens tussen kwaliteitsvol onderwijzen en toekomstgericht opvoeden vervaagt steeds meer. De rol van de school wordt daarin steeds belangrijker en de verantwoordelijkheid voor wie daar professioneel mee bezig is, alsmaar breder. Ook hierin willen wij, binnen onze mogelijkheden, een heel eind met jullie meegaan. Daarom plaatsen we graag de initiatieven en organisaties die dit jaar op onze steun kunnen rekenen, in de kijker.

Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze 's avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zet 'Saved by the bell' op de Internationale dag van de Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. Ze roepen scholen op om op 5 oktober de schoolbel eens extra te laten luiden. Om de wereld te laten horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs. 

www.savedbythebell.be

Hermes

Hermes is het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis en Cultuurwetenschappen en wil een bron van inspiratie zijn voor leerkrachten. Dit tijdschrift wordt gedrukt door die Keure.  

www.vvlg.be

Whizzkids

Kabas, de digitale toolbox, neemt deel aan deze ICT-wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs. Ook bij Whizzkids staat didactisch gebruik van ICT binnen de verschillende leergebieden centraal. 

https://www.whizzkids.vlaanderen

Whizzkids heeft bovendien ook een 'thuisversie' die kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar de kans geeft om zelfstandig een uitdagende opdracht te maken.

https://sites.google.com/whizzkids.vlaanderen/whizzkidshome

Fons

Fons staat voor Fris Onderwijs NederlandS. Dit nieuw tijdschrift heeft het doel een bron van inspiratie te zijn voor leerkrachten. Dit tijdschrift wordt gedrukt en verspreid door die Keure.  

www.tijdschriftfons.be

 

Kangoeroe

Wereldwijd nemen meer dan 60 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan de Kangoeroewedstrijd. sinds 2009 organiseert Vlaamse Wiskundeolympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd met jaarlijks meer dan 60.000 inschrijvingen. De Kangoeroewedstrijd is er voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair. Er zijn vijf edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep: Wombat, Springmuis, Koala, Wallaroe en Wallabie. 

www.kangoeroe.org

Wiskundeolympiade

De Vlaamse Wiskundeolympiade wordt jaarlijkse georganiseerd. Leerlingen uit het derde tot en met het zesde jaar secundair kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. De bedoeling is om een wiskundebeleving  te stimulerenbij deze doelgroep. De wedstrijd bevat verschillende rondes en wordt afgesloten met een finale. 

www.vwo.be

 

FSC®

De uitgaven van die Keure worden bij voorkeur gedrukt op FSC®-gecertificeerd papier. Dat keurmerk geeft ons de garantie dat het papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Voor promotioneel drukwerk gebruiken we uitsluitend papieroverschotten.

www.fsc.be

GoodPlanet

Met een positieve boodschap inspireert GoodPlanet jong en oud om in actie te komen voor een duurzame samenleving. Zo stimuleert de campagne GoodPlanet Actions iedereen om op 5 actiedagen met een simpele geste mee te werken aan een 'GoodPlanet'. Onze persen draaien ook op groene stroom en onze gebouwen verwarmen we met de restwarmte van een nabije verbrandingsoven. 

www.goodplanet.be

Stichting Robin

Stichting Robin wil dat elk kind het maximum uit ons onderwijssysteem kan halen. Hoge schoolkosten mogen voor geen enkele leerling nog een barrière zijn. De organisatie brengt daarom de solidariteit bij elkaar van scholen, ouders en toeleveranciers van goederen en diensten aan scholen. Zo wil Stichting Robin in de toekomst een structurele oplossing bieden aan ongeveer 20% van de Belgische kinderen, die ook op school door armoede klein worden gehouden.

www.stichtingrobin.be

 
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief