Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Iedereen in pyjama!

Carnaval is nog niet zo ver weg en ook de zesdejaars verschijnen in maart in gekke onesies op school voor 100 Dagen. Maar ook vrijdag 13 maart zal in het teken staan van een speciale outfit: Nationale Pyjamadag. Op die dag mogen leerlingen en leerkrachten van zowel lager als secundair onderwijs de hele dag in hun pyjama of onesie op school les volgen of geven. En in tegenstelling tot andere verkleedmomenten, vieren we Pyjamadag niet alleen om samen plezier te maken, maar vooral om alle langdurig en chronisch zieke kinderen te steunen.

Zieke leerlingen kunnen soms een tijdje niet meer naar school, maar doen toch hun uiterste best om mee te blijven met de leerstof en hun vrienden. Dankzij Bednet kunnen ze de les bijvoorbeeld live en van thuis uit meevolgen. Maar ook leerlingen in ziekenhuisscholen, revalidatiecentra en kinderpsychiatrische diensten doen wat ze kunnen om de leerstof bij te houden. Anderen krijgen dan weer hulp van vrijwilligers die hen lesgeven. Op welke dappere manier ze het ook doen, elke zieke leerling willen we op Pyjamadag steunen, opvrolijken en tonen hoe trots we op hen en hun doorzettingskracht zijn. En daarbij bedanken we ook iedereen die hen daarbij helpt, want samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen les kan volgen en niemand achterop blijft 🧸

nationalepyjamadagknuffel

 

Ook die Keure biedt mogelijkheden voor leerlingen die van thuis uit leerstof willen volgen. We hebben namelijk twee digitale leerplatformen ontwikkeld waar leerlingen leerstof uit de klas kunnen inoefenen en herhalen. Kabas is de digitale toolbox voor het lager onderwijs en heeft naast de oefeningen ook een originele 3D-game: leerrijk, motiverend én vooral leuk. Voor het secundair onderwijs kunnen leerlingen terecht op POLPO, een interactief digitaal leerplatform met leermateriaal van de methodes en de leerkracht zelf. Of je nu in het klaslokaal bent of thuis: Kabas en POLPO is voor iedereen makkelijk toegankelijk.

 

POLPO

 

 Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief