Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Maand van de sportclub

Naar school geweest in je joggingbroek of short, sportschoenen en trainingsvest? Op de laatste woensdag van de Maand van de sportclub mag dat! Je toont zo hoe trots je bent op jouw sport en clubleden en hoe leuk en gezond sporten is. Een boodschap die iedereen motiveert om te gaan bewegen.

sportclubs

De kracht van teamspirit

Op 29 september houden Sport Vlaanderen en MOEV de actie 'Breng je sportclub naar school’. Ze sporen alle scholen in Vlaanderen aan om zowel leerlingen als leerkrachten naar school te laten komen in de outfit van hun favoriete sport of sportclub. Een mooi initiatief om elkaars sportclub en hobby te leren kennen, maar tegelijk een manier om te tonen hoe leuk sporten in clubverband kan zijn. Je kunt natuurlijk ook alleen sporten, maar voor een sportvereniging kiezen heeft een paar voordelen

♦  vrienden

Door in een club te sporten, leer je mensen kennen die alvast één gemeenschappelijke interesse hebben. En als het naast jullie sport ook gewoon klikt, maak je er al snel goeie vrienden! Naast fysieke vaardigheiden, boost je zo ook je sociale vaardigheden.

♦  de juiste technieken

Sommige sporten draaien om beweging, techniek en tactiek. Dankzij een coach of trainer in een club leer je de juiste technieken. Hij of zij geeft bovendien nuttige tips op basis van jouw persoonlijke voortgang en werkpunten.

♦  vooruitgang

Het doel van jouw sportclub is samen steeds beter worden en de techniek verfijnen. Door samen voor het beste te gaan, verbeter je ook je eigen vaardigheden.

♦  leren van elkaar

Iedereen in je team sport op zijn of haar eigen tempo en niveau. Soms ben je aan elkaar gewaagd, soms ben jij het voorbeeld voor iemand anders en soms kijk jij net enorm naar je teamlid op. Daardoor pik je veel van elkaar op.

♦  volhouden

Lid zijn van een sportvereniging betekent ook toewijding. Je gaat naar de trainingen, speelt wedstrijden en zet je in voor groepsactiviteiten. Op die manier blijf je sporten en sla je minder snel een work-out over.

De kracht van bewegen

Of je nu alleen sport of in team, bewegen blijft essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Een belangrijk thema waaraan je de les wereldoriëntatie kunt wijden op een passende manier: met beweging 🏀🩰. Met onze WO-methode Wouw schenk je in het 1e leerjaar aandacht aan de diverse hobby's van al je leerlingen. Thema 5 (Klas vol talent!) bevat daarbij ook een les rond sporten, meer bepaald rond basketbal en ballet. 👇

Wil je naast het plezier van sport ook het gezonde effect van sport op je lichaam bespreken? Dan biedt thema 2 (Voel je wel in je vel) uit het 4e leerjaar een les over de bewegingsdriehoek. Die driehoek bepaalt in combinatie met de voedings- en geluksdriehoek het fysieke en mentale welzijn van je leerlingen. 👇

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief