Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wouw-posters: gratis download

Tijd is iets geks: je kunt het niet vastnemen en het staat nooit stil. Maar het is goed om zelf wel even stil  te staan bij hoe sterk onze wereld doorheen de tijd verandert. Met verandering kunnen omgaan is vandaag een must geworden, want alles verandert voortdurend. Met onze nieuwe methode wereldoriëntatie Wouw bereid je jouw leerlingen daarop voor. Ontvang nu een gratis poster voor jouw klas en ontdek verschillende aspecten van tijd en verandering met Wouw!

We hebben per graad een poster opgemaakt die inhoudelijk aansluit op jouw lessen WO.

1e graad: Seizoenen 🍂 ❄️ 🌱 ☀️

Geef je les in de eerste graad? Dan leren je eerste- en tweedejaars over de vier seizoenen en hun typische eigenschappen. Beelden spreken soms meer dan woorden: laat hen daarom de verschillen tussen de seizoenen ontdekken via onze poster met prachtige illustraties. Leerlingen ontdekken hoe de herfst, winter, lente en zomer zich uiten in drie verschillende biotopen.

2e graad: Kalender 📅 🎈 🎄✍️

School, vakantiedagen, feestdagen… in het 3e en 4e leerjaar leren leerlingen plannen en hun agenda doelbewust gebruiken. Op de Wouw-poster voor de 2e graad ziet je klas de indeling en samenhang van maanden, weken en dagen. Bovendien leren ze er speciale themadagen kennen waarop ze activiteiten volgens een thema kunnen plannen en die jij met Wouw-lessen en thema’s kan verbinden.

3e graad: Historische periodes 📜🏺 🧭 

Zodra je leerlingen de link tussen tijd, de natuur en onze eigen routine kennen, zijn ze klaar om het verleden in te duiken. De 3e graad verkent historische periodes en belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Onze poster voor het 5e en 6e leerjaar verzamelt ze chronologisch na elkaar op een tijdsband in de kleurrijke stijl van Wouw.

Deze actie liep tot en met 16 oktober, maar hieronder download je gratis de digitale versie van de posters. Zo kun je ze zelf afprinten en ophangen in de klas! 👇🖨️

 

1e graad - Seizoenen

wouw poster seizoenen 1e graad
DOWNLOAD »

2e graad - Kalender

wouw poster kalender 2e graad
DOWNLOAD »

3e graad - Tijdsband

wouw poster tijdsband 3e graad
DOWNLOAD »

 

Ben je benieuwd naar onze nieuwe methode Wouw? Heel wat scholen zijn ondertussen met Wouw gestart. Wil jij de methode, net als hen, volgend jaar ook uitproberen met je leerlingen en hen zo leren omgaan met onze snel veranderende wereld? Geniet van deze unieke kans om vlot te veranderen van WO-methode.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief