Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De sint is onderweg: knutselactiviteit

Hoewel we in 2020 veel moeten missen, kunnen leerlingen dit jaar gelukkig wel nog steeds uitkijken naar één van hun lievelingsmomenten: de komst van de sint! En daar horen natuurlijk mandarijnen, speculaas, chocolade en een mooie tekening of een origineel knutselwerkje bij voor de Sint en Piet. Download hier gratis twee knutselactiviteiten rond het thema Sinterklaas.

Op zoek naar een leuke knutselactiviteit voor in de klas of thuis? Hieronder vind je twee knutselideeën voor Sinterklaas. Print de afbeeldingen af om te gebruiken in een creatief knutselmoment in de klas of geef je leerlingen een exemplaar mee naar huis. ✂️🖍️🍊 Meer mooi knutselmateriaal en leuke illustraties vind je op KidiFun. ✍️

 

 

Naast leuk knutselthema is Sinterklaas trouwens ook een boeiend thema voor je les wereldoriëntatie in het 1e leerjaar. Onze nieuwe methode wereldoriëntatie Wouw neemt je leerlingen in het thema De sint onderweg mee naar de maand december. Doorheen het thema ontdekken ze welke kenmerken de beginnende wintermaand heeft en welke invloed dit heeft op het werk van sint en Piet. Hoe kunnen ze de stoomboot sneller laten gaan? Gaan hij en Piet wel voldoende zien in het donker? Is Piet wel fit genoeg om op de daken te klimmen? Misschien zijn al de problemen wel opgelost met de juiste techniek.

Benieuwd? Hieronder blader je door het thema. Of bekijk de didactiek en meer Wouw-thema's op de site. 👇

Wouw 1 - Thema 4 - De sint onderweg

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief