Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontvang gratis minidossiers over corona

Na bijna twee maanden thuis is het hopelijk binnenkort tijd om terug naar de klas te gaan. Maar meteen aan de slag gaan na een heftige periode vol maatregelen, afzondering, onzekerheid en angst, is allesbehalve vanzelfsprekend. Sta daarom eerst even stil bij hoe je leerlingen de voorbije weken ervaren hebben. 

Wat we de afgelopen weken allemaal hebben meegemaakt, bepaalt zeker nog hoe de volgende maanden en de verdere toekomst eruit zullen zien. En dat geldt voor iedereen over de hele wereld. Het is dan ook belangrijk dat we ons op die wereldwijde, plotse en hevige veranderingen (her)oriënteren. Zeker voor je leerlingen hebben deze aanpassingen een grote impact: ze zijn jong, begrijpen niet altijd wat er gebeurt en weten ook niet goed hoe ze zich daarbij (mogen) voelen. Voor je opnieuw lesgeeft, is het daarom goed om eerst nog even samen stil te staan bij wat er hen eigenlijk is overkomen de afgelopen twee maanden. Zo geef je de ervaringen en gevoelens van de leerlingen tijdens deze periode de diepgang die nodig is en oriënteer je hen op hun wereld én toekomst, die er na deze coronaperiode een stuk anders zullen uitzien dan voorheen.

Om je bij dat reflectiemoment te helpen, stelden we een gratis minidossier over corona samen dat perfect past in het leerplan van wereldoriëntatie. Het dossier sluit aan op onze methode Wouw, maar je kunt het in elke les WO verwerken zonder onderwijstijd te verliezen. Via het minidossier blik je met je klas terug op een intense periode door samen na te denken over en inzicht te verwerven in deze pandemie en de gevolgen ervan. Je besteedt de lestijd op die manier niet alleen doelgericht, maar ook volledig aan dat wat je leerlingen na deze overweldigende weken het meeste nodig hebben: een manier om de coronacrisis beter te begrijpen en emotioneel te plaatsen.


Het gratis minidossier bevat vragen en opdrachten over de kennis van coronabegrippen, het ontstaan van het virus, het effect van thuisblijven op de verspreiding ervan, de helden tijdens de crisis, gevoelens als gemis en twijfel … We voorzien een versie voor de onderbouw (leerjaar 1-2-3) en een versie voor de bovenbouw (4-5-6), zodat het dossier zeker aansluit op de noden en kennis van je leerlingen. Naast het dossier zelf, stellen we ook heel wat onlinemateriaal ter beschikking om je tijdens de lessen over corona te ondersteunen. Binnenkort zal op ons onlineplatform De Leraarskamer volgend ondersteunend materiaal te vinden zijn:

  • een handleiding met een doelenlijst en het lesverloop
  • powerpoints
  • een concordantielijst
  • correctiesleutels
  • digitale bordboeken

 

❗❗❗ Onze minidossiers zijn uitverdeeld ❗❗❗

De voorraad van 60.000 exemplaren voor de onderbouw en 60.000 exemplaren voor de bovenbouw is op.

Goed nieuws! Je kunt de mindossiers nog altijd gratis downloaden.

DOWNLOAD HET DOSSIER VOOR DE ONDERBOUW »


Bedankt voor je interesse en het vertrouwen in onze uitgaven! #staysafe

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief