Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Geef les over... spaghetti!

Na feestdagen vol uitgebreid dineren en feestelijke gerechten, snakken we vaak naar eenvoudig, maar lekker eten. En wat smaakt beter dan een traditionele pasta? Goed nieuws, want op 4 januari vieren foodies Spaghettidag en heb jij een reden meer om een heerlijke spaghetti op tafel te toveren. Ook leerlingen houden vaak van pasta. Een thema dat in het tweede semester zorgt voor leuke en lekkere momenten tijdens wereldoriëntatie. 🍝

Wouw

Wouw is een actieve methode wereldoriëntatie die je leerlingen voorbereidt op de veranderlijke wereld van vandaag. Dat doet de methode door je klas een Wouw-gevoel te laten beleven doorheen je lessen. Je begint een thema met een Wouw-moment die hen verwondert en je eindigt je lessen met een Wouw-actie waar de leerlingen trots ervaren bij een actieve transferopdracht.

Spaghetti in de klas

In het 1e leerjaar prikkelt thema 7 ‘Smakelijk!’ de zintuigen van de leerlingen. Vanuit de Italiaanse insteek laat het hen bezig zijn met de doelen uit de domeinen techniek en natuur. Aldo neemt ons mee naar het mooie Italië. We duiken de keuken in en maken kennis met smaken, producten en handelingen, bijvoorbeeld tijdens het Wouw-moment over pasta ‘Lekker de wereld rond’. De leerlingen staan stil bij grondstoffen en producten, nemen waar met alle zintuigen en ontdekken het verwerkingsproces van graan tot meel. Eindigen doe je met de constructie van je eigen pastabar tijdens de Wouw-actie ‘Tentoonstelling Italië’.

Thema Smakelijk!

Wouw-moment

Wouw-actie

 

MEER OVER WOUW 🦅 »

ONTDEK MEER THEMA'S 🌳⌛🛒»

wouw logo

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief