Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Experimentenboekje

De wereld verandert non-stop: wat vandaag is, kan morgen alweer anders zijn. Leren omgaan met het onvoorspelbare is niet vanzelfsprekend, maar stukje bij beetje kun je leerlingen daarop voorbereiden. De methode wereldoriëntatie Wouw doet dat op verschillende vlakken. Een tastbare, actieve manier om verandering te leren kennen, is experimenteren via proefjes: download gratis het Experimentenboekje van Wouw. ๐Ÿ‘‡

Experimenten bij Wouw

We stelden een exclusief Experimentenboekje van Wouw op met heel wat inspiratie voor leuke proeven in de klas. Tijdens 46 proeven leren en experimenteren je leerlingen over verschillende aspecten die aansluiten op leerdoelen voor de 1e, 2e en 3e graad. Werk je met Wouw? Dan kun je het Experimentenboekje inzetten als een Wouw-moment of -actie. Maar ook als je met een andere methode wereldoriëntatie werkt, kun je het boekje evengoed gebruiken.
experimenteer met Wouw

het experimentenboekje van Wouw

Hoe werkt het boekje?

De leerkracht heeft slechts één experimentenboekje nodig. Het boek bevat proeven per thema en/of graad. Als leerkracht kies je welke en hoeveel proefjes jouw leerlingen moeten uitvoeren. Verdeel je leerlingen in groepjes en geef elke groep één experimentfiche (1 proef per twee bladzijden). De groepen gaan aan de slag: ze verzamelen wat ze nodig hebben, volgen het stappenplan om de proef uit te voeren en komen zo tot een verrassend resultaat. Na de proef ontdekken ze de verklaring en evalueren ze de proef, zichzelf en de samenwerking in groep. Zo wordt experimenteren leren, reflecteren en zich samen amuseren!

Ontvang jouw experimentenboekje ๐Ÿ‘จ‍๐Ÿซ ๐Ÿงช โš—๏ธ ๐Ÿฅผ ๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿซ

Vraag het Experimentenboekje aan via het onderstaande formulier en ontvang het in je mailbox. Druk het boekje daarna af om te gebruiken in je les. Veel plezier! 

Deze actie is afgelopen.

Benieuwd naar meer materiaal van Wouw?

Blader door de thema's per leerjaar »
Ontdek de digitale tools van Wouw »
Vraag een gratis ontdekmap met inkijkmateriaal aan »

Gratis ontdekmap per leerjaar

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief