Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Experimentenboekje

De wereld verandert non-stop: wat vandaag is, kan morgen alweer anders zijn. Leren omgaan met het onvoorspelbare is niet vanzelfsprekend, maar stukje bij beetje kun je leerlingen daarop voorbereiden. De nieuwe methode wereldoriëntatie Wouw doet dat op verschillende vlakken. Een tastbare, actieve Wouw-manier om verandering te leren kennen, is experimenteren via proefjes. Ontdek nu het Experimentenboekje van Wouw!

Experimentenboekje van Wouw

We stelden een exclusief Experimentenboekje van Wouw op met heel wat inspiratie voor leuke proeven in de klas. Tijdens 46 proeven leren en experimenteren je leerlingen over verschillende aspecten die aansluiten op leerdoelen voor de 1e, 2e en 3e graad. Werk je met Wouw? Dan kun je het Experimentenboekje inzetten als een Wouw-moment of -actie. Maar ook als je met een andere methode wereldoriëntatie werkt, kun je het boekje evengoed gebruiken.

Benieuwd naar Wouw? ๐Ÿ”

BEKIJK HET WEBINAR »

Hoe werkt het boekje?

Per thema en/of graad kies je als leerkracht welke en hoeveel proefjes je jouw leerlingen in de les wil laten uitvoeren. Scheur de proeven uit en verdeel ze over je (groepen) leerlingen. Die verzamelen wat ze nodig hebben, volgen het stappenplan en komen zo tot een verrassend resultaat. Na de proef ontdekken ze de verklaring en evalueren ze de proef, zichzelf en de samenwerking in groep. Zo wordt experimenteren leren, reflecteren en zich samen amuseren!

Benieuwd naar de het Experimentenboekje?
Neem de proef op de som en vraag jouw exemplaar aan ๐Ÿ‘‡

De actie loopt zolang de voorraad strekt!
Registreren kan t.e.m. 2 december.

๐Ÿ‘จ‍๐Ÿซ ๐Ÿงช โš—๏ธ ๐Ÿฅผ ๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿซ

Wouw Experimentenboekje

 

Dag van de Wetenschap

Krijgen je leerlingen maar niet genoeg van leren via proefjes, waarneming en experimenten? Goed nieuws, want op zondag 22 november wordt dit jaar de digitale Dag van de Wetenschap georganiseerd! Voor jong en oud zijn er die zondag online spelletjes, shows, podcasts, rondleidingen en workshops te vinden. Zo krijgen zowel leerlingen als leerkrachten eindelijk een antwoord op hun onopgeloste vragen over technolgie, natuurwetenschappen, gezondheid, de ruimte en nog veel meer. Ontdek snel de programmatie op de site van de Vlaamse overheid ๐Ÿ”ญ๐Ÿงฌ๐Ÿงฒ.

LEES MEER »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief