Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Buitenlesdag met Wouw

Op 29 april vlogen alle leerlingen weer buiten tijdens de 5e Buitenlesdag van MOS! Virologen riepen op om zoveel mogelijk buiten les te geven om de leerlingen te beschermen tegen COVID-19. Niet alle scholen kunnen hun lokalen namelijk even goed ventileren. Buitenklassen en andere groene zones bewijzen meer dan ooit hun nut. Niet enkel de speelplaats kan dienst doen als buitenklas, ook in de schoolomgeving zijn er plekken die buiten leren mogelijk maken. 

Op www.buitenlesdag.be vind je heel wat voordelen van het buiten lesgeven en lesinspiratie. Wij voegen hier enkele Wouw-momenten en -acties aan toe uit onze actieve methode wereldoriëntatie. πŸ‘‡

Wouw-moment

Elk thema biedt verschillende opties aan om verwondering, voorkennis, interesse en nieuwsgierigheid op te wekken. Alle opties vertrekken telkens vanuit de leerling: hij of zij exploreert, kijkt, voert uit en verkent. De leerkracht ondersteunt waar nodig. De aanpak van de activiteiten is divers, multimediaal en kan ook buiten de klas plaatsvinden. Digitale tools ondersteunen deze verkenningstocht.

Wouw-actie

De leerlingen passen in de transferfase de kennis, inzichten en vaardigheden uit het thema toe in een andere context. Ze nemen initiatief, gaan samen actief en creatief aan de slag en komen zo tot een product. Het resultaat is daarbij ondergeschikt aan het leerproces dat ze samen doormaken. Ook hier maakt de leerkracht keuzes op maat van de leerlingen.

Laat je inspireren en geniet van een zalige buitenlesdag! πŸŒΈπŸŒžπŸŒ³

 


 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief