Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Wouw trekt de kaart van flexibele leermaterialen

Wouw zorgt voor een aanbod van leerlingenmateriaal per thema. Alle werkmateriaal voor de leerlingen is gebundeld in het werkboekje. Ook voor de leerkracht biedt Wouw de handleiding per thema aan. Elke leerkracht kan dus volledig op maat van de klas, school en omgeving thema’s uit Wouw inzetten zonder onnodige aankopen. 

Wouw werkt doelgericht in thema's

Elk thema heeft een cluster van doelen die de rode draad van het thema vormen. De doelenclusters kunnen een combinatie van meerdere domeinen zijn. Wouw zet ook in op specifieke educaties met thema’s rond duurzaamheid, ecologie, erfgoededucatie, consumptie, mediawijsheid …

Wouw zet in op actieve en gevarieerde lessen

Actief, omdat de leerlingen meer zelfstandig aan de slag gaan. Dit in elke fase van het thema: flipping the classroom als Wouw-moment, een digitale les met de miniwebsites in de lessen, een constructie-activiteit als actie.

Gevarieerd, omdat we afwisselen tussen de leerkracht aan zet, de leerling aan zet, de info die komt vanuit beelden, teksten, digitale bronnen, observatie en waarneming, experimenteren en onderzoeken.

Wouw zet in op digitaal als krachtige onderwijstool

In de verschillende fases van de thema’s (ontdekken, onderwijzen en toepassen) wordt een gamma aan digitale tools ingezet. Lees meer over de digitale tools »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief