Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Werelddierendag, ook voor vreemde dieren!

Op 4 oktober is het weer Werelddierendag. Een dag waarop je jouw huisdier (extra) verwent en je beseft dat het een belangrijke plek heeft in je hart. Maar naast onze huisdieren zijn er over de hele wereld natuurlijk nog veel andere dieren die eens in de kijker mogen staan... ook de vreemde dieren! 

Onze taalmethode Verrekijker laat leerlingen taal ontdekken vanuit nieuwsgierigheid. In kijker 3 van Verrekijker Taal voor het vierde leerjaar maken ze kennis met vreemde, en vaak grappige dieren. Ze leren over hun biotopen, speciale eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Zo achterhalen ze waarom deze dieren net zo vreemd en bijzonder zijn, een les waarin ze zeker op Werelddierendag veel leuke weetjes ontdekken!

Op zoek naar ideeën voor een taalles over dieren in het teken van Werelddierendag? Je bladert hieronder door Kijker 3 en ontdekt de leukste weetjes over de vreemdste dieren ter wereld.

Benieuwd of je klas de eigenschappen van de dieren onthouden hebben? Test het met een Wie is het (dier)?-spel om de les op leuke manier af te sluiten! Hieronder download je gratis het spel als aanvulling op Kijker 3 over vreemde dieren. Mag de beste dierenkenner winnen! 💪

 

dierenkaart_wie_is_het

Elke leerling krijgt een eigen dierenkaart.

vakjes_uitknippen_wie_is_het

Elke leerling knipt vakjes uit om de dieren af te dekken die niet meer in aanmerking komen.

inspiratie_vragen_wie_is_het

Eén leerling krijgt van jou een dier en de rest raadt om beurt via vragen om welk dier het gaat!

DOWNLOAD HET SPEL »


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief