Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

(Ge)dichter bij elkaar

Poëzieweek 2021 komt eraan! De week van 28 januari tot 3 februari staat dit jaar in het teken van het thema SAMEN, want poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Ook in het leven van vandaag, waar de afstand tussen elkaar zowel fysiek als figuurlijk groter dan ooit lijkt, helpt poëzie ons dus (ge)dichter bij elkaar te komen. Ook jouw leerlingen! 

Op zoek naar gedichten om in je klas te bespreken rond het thema Samen? Wij selecteerden er een paar uit onze taalmethode Verrekijker! Hieronder blader je door enkele gedichten die elk een aspect van samenzijn en de band met elkaar belichten.

Gedichten interpreteren

Het bijzondere aan gedichten is dat iedereen ze anders beleeft en interpreteert. Laat je leerlingen op zoek gaan naar het stukje dat gaat over de relatie tussen twee mensen en hen daarbij hun eigen interpretatie en verhaal vertellen.👇💭🧑‍🤝‍🧑

Gedichten over het thema samen (bij Verrekijker 2 - Kijker 6) 
Opdracht

 

Kenmerken van poëzie

Bij de methode Verrekijker staan teksten centraal. Verrekijker zoomt per thema of 'Kijker' in op een tekstsoort vanuit de vier vaardigheden. Gedichten vallen onder Fictie en hebben hun eigen typische kenmerken. Benieuwd hoe Verrekijker leerlingen laat kennismaken met de eigenschappen van poëzie en de verschillende soorten gedichten? Hieronder neem je een kijkje in de lessen over gedichten voor het 2e en 6e leerjaar. 

Verrekijker 2 - Kijker 6 - Gedichten - Les 1-12

verrekijker taal 2 kijker 6 cover

 

Verrekijker 6 - Kijker 6 - Fictie - Les 9-12 (Gedichten)

verrekijker taal 6 kijker 6 cover

 

MEER OVER VERREKIJKER TAAL »

BEKIJK MEER MATERIAAL »

 

Bieb vol gedichten

Wist je dat Verrekijker ook een eigen bieb heeft? De Verrekijkerbieb biedt heel wat leesmateriaal voor leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar dat ingezet kan worden tijdens de lessen vloeiend lezen. De bieb bevat ook heel wat leuke poëziebundels waaronder ook een gedichtenreeks die past bij de Poëzieweek van dit jaar. 🤝 Hieronder blader je door de bundel Wild van jou! 👇

Verrekijker 5 - Kijker 6 - Wild van jou! (poëziebundel)

Verrekijkerbieb - Wild van jou

 

MEER OVER VERREKIJKERBIEB »

BEKIJK MEER BIEBMATERIAAL »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief