Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Het Good Behaviour Game

TOPspel is gebaseerd op het befaamde Good Behaviour Game (GBG). Het GBG wordt al jaren in de USA gespeeld en kan rekenen op een lange lijst van onderzoeken waaruit blijkt dat dit spel niet enkel storend en agressief gedrag vermindert, maar ook het taakgericht werken bevordert en het klasklimaat verbetert. En dat zijn dan alleen nog maar de kortetermijneffecten. 

Op langere termijn zorgt het GBG voor betere studieresultaten, minder schoolverlaters, pestgedrag, criminaliteit, depressies en drugproblemen. Indrukwekkend, nietwaar? Het GBG werd dan ook door het EMCDDA (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) uitgeroepen tot één van de meest effectieve drugpreventieprogramma’s. In 2012 won het de Mentor International Best Practice in Prevention Award.

Het GBG kan echter niet zomaar in onze Vlaamse scholen worden geïmplementeerd.
Het Vlaamse onderwijssysteem en –cultuur is niet gelijk aan deze van de USA. Als aanpassing op onze onderwijsomgeving heeft De Sleutel in samenwerking met Thomas More en de KULeuven TOPspel ontwikkeld, gebaseerd op alle werkende elementen die het GBG zo succesvol maken.

"Het positief benaderen van de leerlingen heeft mij als juf rust gegeven."

 Meer informatie via preventie@desleutel.be of 09-231 57 48 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief